• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Spartėjantis gyvenimo tempas bei greito maisto kultūra – tiesus kelias iš virtuvės į užkandines bei kitas maitinimo įstaigas, kuriose patiekiamas maistas ne visuomet subalansuotas, šviežias ar sveikas. Žinoma sveikos mitybos ir gyvenimo būdo tinklaraštininkė Justina Jarutė įsitikinusi, kad įvairios priežastys negaminti maisto namuose tėra pasiteisinimai. Be namuose gamintų patiekalų savo gyvenimo neįsivaizduojanti J. Jarutė, dalindamasi paprastais receptais, siekia, kad kuo daugiau žmonių atrastų virtuvės teikiamus džiaugsmus. „Man svarbu žinoti, iš kur ant mano stalo atkeliavo produktai – kur augo į salotas pjaustomi agurkai ir kas užaugino braškes, kurias valgau, – sako J. Jarutė. – Svarbu žinoti ir ant kokio aliejaus buvo kepta kiaušinienė pusryčiams, todėl pripažįstu tik namuose gamintą maistą bei skatinu savo tinklaraščio skaitytojus iš naujo atrasti virtuvės teikiamus džiaugsmus. Dabar, kai internetas lūžta nuo gausybės receptų, gaminti namuose tapo ne tik paprasta, bet ir smagu – galima rasti pačių įvairiausių idėjų: nuo sočių pusryčių iki sveikų ir nekaloringų priešpiečių ar ištaigios vakarienės. Maisto gaminimas namuose iš atidžiai pasirinktų produktų bei fizinis aktyvus – tai raktas į sveikatą.“

Spartėjantis gyvenimo tempas bei greito maisto kultūra – tiesus kelias iš virtuvės į užkandines bei kitas maitinimo įstaigas, kuriose patiekiamas maistas ne visuomet subalansuotas, šviežias ar sveikas. Žinoma sveikos mitybos ir gyvenimo būdo tinklaraštininkė Justina Jarutė įsitikinusi, kad įvairios priežastys negaminti maisto namuose tėra pasiteisinimai. Be namuose gamintų patiekalų savo gyvenimo neįsivaizduojanti J. Jarutė, dalindamasi paprastais receptais, siekia, kad kuo daugiau žmonių atrastų virtuvės teikiamus džiaugsmus. „Man svarbu žinoti, iš kur ant mano stalo atkeliavo produktai – kur augo į salotas pjaustomi agurkai ir kas užaugino braškes, kurias valgau, – sako J. Jarutė. – Svarbu žinoti ir ant kokio aliejaus buvo kepta kiaušinienė pusryčiams, todėl pripažįstu tik namuose gamintą maistą bei skatinu savo tinklaraščio skaitytojus iš naujo atrasti virtuvės teikiamus džiaugsmus. Dabar, kai internetas lūžta nuo gausybės receptų, gaminti namuose tapo ne tik paprasta, bet ir smagu – galima rasti pačių įvairiausių idėjų: nuo sočių pusryčių iki sveikų ir nekaloringų priešpiečių ar ištaigios vakarienės. Maisto gaminimas namuose iš atidžiai pasirinktų produktų bei fizinis aktyvus – tai raktas į sveikatą.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

J. Jarutė sako nesuprantanti tokių pasiteisinimų, kaip tinginystė ar laiko stoka. „Neturėtume skųstis, kad maisto gamyba atima daug laiko, juk mūsų mamos ar močiutės viską gamindavo savomis rankomis – ir bulves tarkuodavo, ir sultis spausdavo, ir kiaušinio baltymą iki standžios putos suplakdavo, o daržovės mišrainei būdavo supjaustytos idealiais kubeliais. Mūsų karta gyvena technologijų amžiuje ir gali džiaugtis tokia prabanga, kaip per kelias minutes sulčiaspaudėje išspaustos šviežios sultys, pjaustyklėje – supjaustytos daržovės ar virtuvės mašinoje užminkyta tešla.“

REKLAMA

Darbų ir įvairios veiklos gausa nesiskundžianti mergina virtuvės įrenginių dėka spėja ne tik per kelias minutes užmaišyti tešlą vyro blyneliams, išspausti šviežias sultis bei paruošti užtepėlę ant ruginės duonos, bet ir iš šaldytų bananų susitrinti ledus bei pasigaminti natūralų riešutų sviestą. Tinkaraštininkė įsitikinusi, kad per tą patį laiką, kuris sugaištamas tarp parduotuvės lentynų besirenkant vieną iš gausybės konservantų pilnų padažų, iš šviežių daržovių ar prieskonių galima susitrinti savo padažą. Jis bus ne tik sveikesnis, bet ir kainuos kelis kartus mažiau.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų