„Šioje laidoje gaminsiu storą, minkštą picą, kurią kepsiu keptuvėje. Tai – puikus būdas pagaminti picą! O desertui bus kepti ledai. Atvėsus orams norisi, kad ir ledai būtų kepti“, – sako K. Starkienė ir į eksperimentus virtuvėje kviečia leistis kartu.
Ledų receptą išvysite laidoje, o kaip pasigaminti picą, Kotryna dalijasi nedelsdama.
Storos, minkštos picos keptuvėje receptas
Picos tešlai reikės:
- 300 g miltų;
- 200 ml šilto vandens;
- 7 g sausų mielių;
- šaukšto cukraus;
- šaukšto aliejaus.
- Picos priedams reikės:
- pjaustytų konservuotų pomidorų;
- pomidorų padažo;
- tarkuoto Mocarela sūrio;
- rūkytos dešros griežinėlių.
Gaminimo eiga
Į dubenį suberkite miltus, cukrų, žiupsnį druskos ir viską gerai išmaišykite. Sudėkite mieles, aliejų ir nedidele srovele, nuolat maišant, supilkite vandenį. Užmaišykite tešlą. Nors ji bus lipni, maišykite tol, kol taps vientisa ir neliks gumuliukų.
Į ketaus keptuvę įpilkite kelis šaukštus alyvuogių aliejaus ir gerai ją ištepkite. Tešlą sukrėskite į keptuvę, uždenkite aliejumi patepta maistine plėvele ir palikite maždaug valandai pastovėti šiltoje vietoje, kad pakiltų. Pakilusią tešlą apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir spaudžiant pirštais paskirstykite po keptuvę, o tuomet palikite dar 15 minučių pastovėti.
Per tą laiką paruoškite likusius picos ingredientus. Picos padažui į dubenėlį įdėkite kelis šaukštus pjaustytų konservuotų pomidorų ir juos sumaišykite su keliais šaukštais pomidorų padažo. Ant picos pagrindo užberkite tarkuoto sūrio, šaukšteliu išdėliokite padažą, vėl pabarstykite sūrio ir sudėkite dešrą (naudokite šiek tiek storiau pjaustytą).
Orkaitę įkaitinkite iki 230 laipsnių temperatūros ir pašaukite į ją keptuvę su pica. Kepkite tol, kol pica iškils ir gražiai apskrus – apie 15-20 minučių.
„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3!