• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šmaikštieji virtuvės virtuozai Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas vėl kviečia pasisemti skanių idėjų. O kas gali būti geriau, nei greitai pagaminamas skanus maistas. Šį kartą Gian Luca leis patinginiauti ir parodys ne daugiau pusvalandžio reikalaujantį patiekalą su egzotišku prieskoniu.

Šmaikštieji virtuvės virtuozai Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas vėl kviečia pasisemti skanių idėjų. O kas gali būti geriau, nei greitai pagaminamas skanus maistas. Šį kartą Gian Luca leis patinginiauti ir parodys ne daugiau pusvalandžio reikalaujantį patiekalą su egzotišku prieskoniu.

REKLAMA

O desertui – klasikiniai skoniai. Ali pasiūlys nuostabų pyragaičių receptą. Jį tikrai verta išsisaugoti, kadangi dominuos vieni mėgstamiausių skonių – tai karamelė ir šokoladas.

Nauji receptai ir patarimai tiesiai iš profesionalų lūpų – televizijos laidoje „Gardu Gardu šį šeštadienį per TV3 televiziją. Kiaulienos išpjova imbiero ir medaus padaže

 

Jums reikės: •    400  g kiaulienos išpjovos •    1 gūželės romaninių salotų  •    Šakelės vyšninių pomidoriukų •    Imbiero (apie 1 cm kubelio) •    1 čili pipiro •    Balzaminio acto •    Alyvuogių aliejaus •    Druskos •    Pipirų •    Prieskonių kiaulienai    

REKLAMA
REKLAMA

Romanines salotas susmulkinti. Patariama jas ne pjaustyti, o laužyti. Vyšninius pomidoriukus perpjauti pusiau. Viską sudėti į indą, užpilti alyvuogių aliejumi, balzamiko actu ir permaišyti. Druska gardinti tik prieš valgant, kad salotos išliktų traškios.

REKLAMA

Kiaulienos išpjovą supjaustyti 1 cm storio medalionais. Imbierą sutarkuoti arba smulkiai supjaustyti. Iš čili pipiro išimti sėklytes ir supjaustyti griežinėliais. Imbierą su čili apkepinti keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Įdėti šaukštą natūralaus medaus ir kai jis išsilydys, sudėti kiaulienos medalionus. Juos apskrudinti iš abiejų pusių ir supilti sojos bei Volčesterio padažus, pagardinti kiaulienos prieskoniais. Palikti kelioms minutėms pasitroškinti, kad mėsa pilnai iškeptų ir įsigertų padažo.

REKLAMA
REKLAMA

Karamelinis sluoksniuotas pyragaitis

 

Biskvitui reikės: •    100 g kambario temperatūros sviesto •    50 g cukraus •    125 g miltų

Karamelei reikės: •    80 g cukraus •    1 indelio saldinto kondenuoto pieno •    70 g sviesto •    Šlakelio vanilės ekstrakto su sėklytėmis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šokoladiniam užpilui reikės: •    50 g grietinėlės, 36% •    200 g juodo šokolado

Biskvitui skirtus ingredientus sudėti į katiliuką ir maišyti iki vientisos masės. Tešlą lygiai paskleisti kepimo formoje. Storis turėtų būti apie 1 cm. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.

Į prikaistuvį supilti cukrų ir kaitinti, kol išsilydys. Cukraus nemaišyti. Jam ištirpus po truputį supilti saldintą kondensuotą pieną pastoviai maišant šluotele. Tuomet toliau maišant po truputį sudėti sviestą ir įpilti šlakelį vanilės ekstrakto.

REKLAMA

Ant atvėsusio biskvito toje pačioje formoje supilti karamelę, išlyginti paviršių ir palikti šaldytuve, kad atvėstų ir karamelė sustingtų.

Šokoladiniam glajui prikaistuvyje užvirinti grietinėlę, nukelti nuo kaitros ir supilti šokoladą. Maišyti, kol šokoladas pilnai išsilydys ir masė taps vientisa bei blizgi. Ją užpilti ant karamelės sluoksnio ir lygiai paskirstyti. Dar palaikyti šaldytuve, kol pilnai sustings. Išimti iš formos ir supjaustyti norimo dydžio pyragaičiais.

Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų