Reikės: 1 kg skustų bulvių; 7 skiltelių česnako; jūros druskos, maltų juodųjų pipirų; lapelių nuo vienos didelės rozmarino šakelės; 5 valg. šaukštų aliejaus.
GAMINIMAS
Bulves dedame į puodą, užpilame vandeniu, įberiame druskos ir užviriname. Užvirus vandeniui iš karto nuimame nuo ugnies ir nupilame vandenį, paliekame kelioms minutėms.
Į keptuvę įpilame aliejaus, įdedame česnako skilteles (truputį sugniuždytas su luobelėmis), susmulkintą ar sutrintą rozmariną ir pašildome apie 1 min.
Tada įdedame bulves ir maišant pakepiname jas apie 2-3 min. Įdedame druskos ir pipirų. Viską sukrečiame į kepimo indą ir kepame iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min. Kepant kelis kartus bulves išmaišome, kad gautųsi auksinės ir traškios.
Šaltinis: Baltoje lekštėje