Laidos šefas, istorinės virtuvės žinovas Tomas Rimydis pasakojo, kad senovėje lietuviai valstiečiai maistą ruošdavo kartą per dieną, o pusryčiams būdavo valgoma tai, kas liko nuo vakar dienos.
„Dabar situacija yra visiškai kitokia. Paskutiniu metu ypač populiaru pasidarė valgyti pusryčius ne namuose, ypač savaitgaliais. Yra net restoranų, tiekiančių tik pusryčius, kurie gali tęstis iki popietės“, – kalbėjo Tomas.
Kaip paruošti žavius keptus arba be lukšto virtus kiaušinius?
Laidos viešnia Gabrielė dalinosi puikiais patarimais, kaip nukošti kiaušinį per sietelį. Toks kiaušinio paruošimas padeda išvirti tiek gražesnį be lukšto kiaušinį, tiek iškepti tobulai atrodantį.
Tam padaryti reikia tik vieno įrankio - sietelio. Atskiriant kietąją ir skystąją kiaušinio dalį be lukšto virdamas ar tiesiog kepamas kiaušinis išlaikys savo taisyklingą, apvalią ir gražią formą. Įmušus kiaušinį į sietelį ir jį lengvai papurčius, skystoji dalis atsiskiria. Tuomet kepimo arba virimo procesas vyksta įprastai. Toks kiaušinių paruošimo būdas verdant kiaušinius be lukšto, leidžia atsisakyti acto, kuris įprastai naudojamas jiems verdant.
Kaip paruošti kiaušinius pagal Gabrielę , žiūrėkite vaizdo įraše
Plėšyta kiauliena
Vylius Blauzdavičius rekomenduoja išbandyti plėšytą kiaulieną. Skanutėlė plėšyta kiauliena, kuri puikiai tinka sumuštiniams, picoms, salotoms ar kam tik sugalvosite.
Receptą, ką pagamino Vylius, žiūrėkite vaizdo įraše
Olandiškas padažas įdomiau
Laidos šefas Tomas Rimydis siūlo išbandyti tobulą padažą visiems kiaušinių patiekalams ir ne tik. Paruošti nesudėtinga, o patiekalams suteikia naują, puikų skonį