• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Laidoje "IKI šefų kovos" tinklaraščio „Kitchen Julie“ autorė Julija Steponavičiūtė-Vosylė pasidalijo, kaip namuose pasigaminti traškias vištienos juosteles. Neabejojame, kad aštresnio maisto mėgėjai tikrai nepasigailės.

Laidoje "IKI šefų kovos" tinklaraščio „Kitchen Julie“ autorė Julija Steponavičiūtė-Vosylė pasidalijo, kaip namuose pasigaminti traškias vištienos juosteles. Neabejojame, kad aštresnio maisto mėgėjai tikrai nepasigailės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Traškioms vištienos juostelėms orkaitėje reikės:

  • 400 g vištienos filė
  • 4 š. žemės riešutų sviesto
  • 3 š. sojos
  • 2 š. klevų sirupo arba medaus
  • 2 š. alyvuogių aliejaus

Sezamų plutelei reikės:

REKLAMA
  • ½ st. sezamų sėklų

Chalapos paprikų ir majonezo padažui reikės:

  • 2-3 š. majonezo
  • 2-3 š. skysčio nuo marinuotų Chalapos paprikų
  • 1 š. smulkintų marinuotų Chalapos paprikų (jalapenų)
  • 1 a.š. paprikos miltelių

Gaminimo eiga:

  1. Vištieną supjaustyti juostelėmis, sumaišyti su marinato ingredientais ir pamarinuoti 15 min.
  2. Įkaitinti orkaitę iki 160 °C (ventiliatoriaus režimu) arba 180 °C (be ventiliatoriaus).
  3. Negilią kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
  4. Gerai išmaišyti visus padažo ingredientus.
  5. Geriausia tą daryti su šluotele, kad padažas taptų vientisos konsistencijos.
  6. Jis turėtų būti vidutiniško skystumo.
  7. Kiekvieną vištienos gabalėlį apvolioti marinate, tada apvolioti sezamo sėklose ir dėti į kepimo skardą.
  8. Juosteles kepti orkaitėje 20-25 minutes.
  9. Patiekti su žaliomis salotomis.

Daugiau apie „IKI šefų kovos“ – čia

Laida „IKI šefų kovos“ – šeštadienais 17:30 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų