Šefas Gian Luca pagamins itališką Cannelloni, kuris bus kiek netradicinis – vietoje makaronų naudojami lietiniai blyneliai. Su jais patiekalas bus šiek tiek lengvesnis. Tradiciškai Italijoje jis vadinamas Cannelloni di crespelle. Svarbiausia nepagailėti padažo, kad patiekalas būtų sultingas ir lengvai valgomas. Prisiekusiems mėsos mylėtojams jis galėtų tikti ne tik pietums, bet ir pusryčiams.
O Ali iškeps tradicinius prancūziškus pyragaičius madlenas. Jos yra kepamos specialiose formelėse, kad įgautų madlenoms būdingą elegantišką, kriauklę primenančią, formą. Iškepę pyragaičiai yra labai lengvi, minkšti, tiesiog tirpstantys burnoje. Ali siūlo madlenas padengti norimu šokoladu, kad dar geriau išryškintų jų formą ir skonis taptų dar ypatingesnis.
Susitinkame šeštadienį 9.00 val. laidoje „Gardu Gardu“ per žiūrimiausią TV3 televiziją!
Blynelių Cannelloni
Blynelių tešlai reikės:
3 kiaušinių
500 g pieno
250 g miltų
Įdarui reikės:
400 g maltos jautienos
300 g maltos kiaulienos
1 saliero
1 svogūno
300 g natūralaus pomidorų padažo
Ypač tyro alyvuogių aliejaus
Šlakelio balzaminio acto
Druskos
Pipirų
Bešamelio padažui:
100 g sviesto
100 g miltų
l pieno
Žiupsnelio malto muskato riešuto
Druskos
Užbaigimui:
100 g tarkuoto parmezano
Dubenyje išplakti kiaušinius, supilti pieną, išmaišyti ir suberti miltus. Šluotelės pagalba viską gerai išmaišyti iki vientisos masės.
Blynus kepti įkaitintoje ir sviestu bei aliejumi (arba vienu iš jų) išteptoje keptuvėje ant vidutinės kaitros.
Svogūną ir salierą nulupti ir susmulkinti. Dėti kepti į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi. Jiems suminkštėjus sudėti visą maltą mėsą ir maišant kepti, kad mėsa atsiskirtų. Apšlakstyti balzaminiu actu. Mėsai gerai apkepus supilti natūralų pomidorų padažą ir patroškinti ant silpnos kaitros. Gautu padažu gausiai įdaryti lietinius blynelius. Šalia mėsos padažo taip pat užpilti ir kelis šauktus bešamelio padažo. Blynelius suvynioti taip, kad būtų Cannelloni formos. Kraštus nupjauti, kad būtų lygi forma.
Prikaistuvyje išlydyti sviestą ir suberti miltus. Šluotele nuolat maišyti, kol gausis tirštos konsistencijos trupiniai. Supilti pieną ir šluotele nuolat gerai maišyti bei kaitinti iki vientisos blizgios bešamelio padažo konsistencijos. Įberti žiupsnelį druskos, muskato riešuto ir permaišyti.
Kepimo indo dugną ištepti keliais šaukštais bešamelio padažo. Išdėlioti įdarytus blynelius ir užpilti likusį bešamelio padažą ir tolygiai paskirstyti paviršiuje. Pabarstyti parmezano sūriu. Kepti iki 190°C įkaitintoje orkaitėje 10-15 minučių konvekciniu režimu.
Pyragaičiai madlenos
Jums reikės:
3 kiaušinių
80 g medaus
30 g pieno
120 g sviesto
140 g kvietinių miltų
70 g cukraus pudros
1 arb. š. kepimo miltelių
Šlakelio vanilės ekstrakto
Glajui reikės:
120 g juodo šokolado
120 g pieniško šokolado
120 g balto šokolado
Inde sumaišyti visus birius ingredientus.
Kitame inde išpurenti kiaušinius su medumi. Į gautą masę supilti birius ingredientus ir atsargiai išmaišyti. Tuomet supilti pieną ir po truputį maišant pilti lydytą sviestą bei šlakelį vanilės ekstrakto.
Tešlą supilstyti į kepimo formeles. Kepti iki 175°C įkaitintoje orkaitėje apie 12-14 minučių konvekciniu režimu.
Šokoladus galima atskirai išlydyti garų vonelėje. Tik būtina stebėti temperatūrą, kad nebūtų aukštesnė, nei 45°C. Paprastesnis ir saugesnis būdas yra suberti į atskirus indus ir įdėti į iki 45°C pakaitintą orkaitę. Pamaišant laikyti, kol šokoladas ištirps. Kad glajus, sustingęs ant madlenų, išliktų blizgus, prieš naudojant jį reikia atvėsinti. Tai daroma į išlydytą šokoladą įbėrus papildomai 20% nelydyto šokolado (pvz. į 100 g lydyto šokolado įberti 20 g nelydyto). Belieka maišyti, kol, pilnai išsilydys.
Šokoladu ištepti išvalytas tas pačias formeles, į jas grąžinti pyragėlius ir palaikyti šiek tiek šaldytuve, kol šokoladas sustings.
Skanaus!