Kai 15-metė Kamberlyn Bowler pradėjo karščiuoti ir jausti pilvo skausmą, jos motina Brittany atmetė jos ligą kaip gripą.
Kamberlyn reguliariai valgo „McDonald's“ restorane „Quarter Pounder“ su sūriu ir papildomais marinuotais agurkėliais, tačiau simptomai jai prasidėjo šio mėnesio pradžioje po apsilankymo viename iš restoranų, skelbia mirror.co.uk.
Štai kas nutiko
Netrukus ji pradėjo vemti ir viduriuoti, todėl mergina buvo nuvežta į ligoninę. Atlikus tyrimus paaiškėjo, kad jos inkstai nustojo veikti, ir gydytojai diagnozavo ešerichiozę (bakterijos E. Coli infekciją).
Ji pradėjo atakuoti inkstus, todėl šie nebegalėjo tinkamai filtruoti atliekų iš kraujo.
Praėjus beveik trims savaitėms, paauglė iš Grand Junctiono, Kolorado valstijoje, vis dar tebeguli ligoninėje ir jai buvo atliktos kelios dializės, kurių metu aparatai filtruoja kraują.
Jos motina teigė, kad dabar dukters inkstai rodo atsigavimo požymius ir jie tikisi, kad kitas dializės seansas bus paskutinis, tačiau kol kas neaišku, kada ji bus išrašyta iš ligoninės.
Protrūkis
Mažiausiai 75 žmonės 13-oje JAV valstijų susirgo po to, kai valgė „McDonald's“ ir užsikrėtė E. Coli bakterija. Iš jų 22 buvo paguldyti į ligoninę, vienas mirė, o mažiausiai du patyrė hemolizinio-ureminio sindromo sutrikimą (sutrikimas, kuomet pažeidžiamos smulkios inkstų kraujagyslės), kuriuo serga Kamberlyn.
Tyrėjai teigia, kad mėsainyje esantys pjaustyti geltonieji svogūnai yra tikėtinas E. coli bakterijos šaltinis. Tiekėjas „Taylor Foods“ atšaukė juos iš prekybos.
Praėjusią savaitę pasirodžius informacijai apie protrūkį, penktadalis „McDonald's“ restoranų išėmė „Quarter Pounder“ mėsainį iš prekybos.
Tačiau atlikus tyrimą paaiškėjo, kad jautienos paplotėliai neužkrėsti, tačiau 700 restoranų jie patiekiami be svogūnų.
Kitos JAV greitojo maisto milžinės, įskaitant „Burger King“, „Taco Bell“, „KFC“ ir „Pizza Hut“, sustabdė svogūnų naudojimą ir teigia, kad tai yra prevencinė priemonė, kol vyksta tyrimas.