Jei norite pagaminti tobulą Valentino dienos skanėstą - už paukščių pieną geresnių nėra. Tikrai nustebinsite savo išrinktąjį jau klasika tapusiu desertu.
Ingredientai:
- 8 šaukštai cukraus;
- 4,5 šaukštai želatinos;
- 1 pakelis vanilinio cukrus;
- 0,5 stiklinės kakavos miltelių;
- 700 g grietinėlės;
- konjako;
- aliejaus formelėms patepti;
Gaminimas:
Šokoladiniui sluoksniui paruošti reikės:
- 400 g grietinėlės;
- 5 šaukštai cukraus;
- 3 šaukštai želatinos;
- 0,5 stiklinės kakavos miltelių;
- truputis konjako;
Baltam sluoksniui paruošti reikės:
- 2 šaukštai cukraus;
- 1,5 šaukšto želatinos;
- 1 pakelis vanilinio cukraus;
- 200 g grietinėlės;
Papuošimui reikės:
- 100 gr grietinėlės;
- 1 šaukštas cukraus;
- kakavos miltelių;
Šokoladiniui sluoksniui išplakite pasaldintą grietinėlę. Į ją suberkite kakavą, įpilkite truputį konjako ir nuolat maišydami supilkite ištirpintą želatiną. Masę lygiomis dalimis supilstome į aliejumi pateptas formeles.
Baltajam sluoksniui išplakite pasaldintą grietinėlę. Ją paskaninkite vaniliniu cukrumi ir nuolat maišydami supilkite ištirpintą želatiną. Šią masę supilkite ant šokoladinio sluoksnio.
20 min. formeles laikome šaltai. Desertą išimkite iš formelių, papuoškite plakta grietinėle ir kakavos milteliais.
Skanaus!