Puikus, kvapnus, skanus naminis paštetas. Surizikuokite ir jūs.
300 g vištienos kepenėlių
1 šaukštas aliejaus
4 šaukštai brendžio arba 2 šaukštai brendžio + 2 šaukštai porto vyno
1 šaukštelio druskos
1 šaukštelio Provanso žolelių mišinio
2 skiltelių česnako
1 svogūno
Druskos, pipirų, kario prieskonių
Kepenėles negalėdami sutvarkome - nupjauname visas plėves, odeles, paliekame tik gražią, rausvą dalį. Jas apiberiame druska, pipirais, šiek tiek kario. Keptuvėje įkaitiname aliejų, pakepiname smulkintą česnaką ir svogūną, dedame kepenėles ir kepame po apie 7 min. maišydami, kol visos pusės pabals. Baigiant kepti supilame brendį, Provanso prieskonines žoleles, sumažiname ugnį, uždengiame ir patroškiname dar porą minučių. Viską sutriname virtuvine trintuve (paragaukite, ar netrūksta druskos). Tepame ant duonos ir valgome.
Jei norėsite paštetą laikyti ilgiau, sudėkite jį į dubenėlį, atskirai ištirpdykite šaukštą sviesto, užpilkite ant pašteto ir pavartykite indelį į visas puses taip, kad bėgantis sviestas padengtų visą paviršių plonyte plėvele. Taip paruošus šaldytuve paštetą galėsite laikyti iki 5 dienų.