Lipniems buffalo sparneliams su pelėsinio sūrio padažu reikės:
- 450 g vištienos petelių
- Kelių šaukštų kepimo miltelių (jokiu būdu ne sodos)
- Kelių žiupsnių druskos
Buffalo padažui reikės:
- 200 ml čili padažo acto pagrindu (pvz.: Sriracha)
- 30 g sviesto
- 1-2 v. š. medaus, klevų sirupo arba cukraus
- ½ citrinos sulčių
Pelėsinio sūrio padažui reikės:
- 50 g biraus pelėsinio sūrio
- 1/3 st. grietinės
- Kefyro (pagal poreikį)
Gaminimo eiga:
- Vištienos petelius gerai nusausinti popieriniu rankšluosčiu, apibarstyti kepimo milteliais ir druska. Viską gerai išmaišyti.
- Sparnelius dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą (tarp sparnelių turi likti dideli tarpai) ir pašauti į iki 200 C įkaitintą orkaitę.
- Kepti maždaug 25 min ir tada pakelti temperatūrą iki 250 C.
- Dar kepti apie 20 min, kol odelė gražiai paskrus.
- Kol vištiena kepa, nedideliame prikaistuvyje ištirpinti sviestą, supilti Srirachą ir kitus ingredientus.
- Viską kaitinti ant mažos ugnies nuolat maišant, kol padažas sutirštėja.
- Padažui šakute sutrupinti pelėsinį sūrį ir sumaišyti jį su grietine.
- Jei norisi gaivesnio padažo, įmaišyti kefyro.
- Taip pat galima įspausti šiek tiek citrinos.
- Iškepusią vištą dubenyje sumaišyti su padažu.
- Dėti į lėkštę.
- Patiekti su pelėsiniu padažu ir daržovių lazdelėmis.
Daugiau apie „IKI šefų kovos“ – čia.
Laida „IKI šefų kovos“ – šeštadienais 17:30 val. per TV3!
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!