• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visais laikais žmonės ieškojo jaunatviškumo receptų. Šiandien daugybė maisto papildų žada jaunystės išsaugojimą. Straipsnyje pateiksime keletą patarimų, galinčių padėti sumažinti nemielą metų naštą.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip sustabdyti amžiaus paliekamus pėdsakus be chirurgijos? Kai kurie maisto elementai yra puikūs pagalbininkai kovojant su senėjimo procesu.

REKLAMA

Daugybė atioksidantų, kad būtumėte sveiki

Kasdien žmogaus kūne vyksta žiaurios kovos: antioksidantai priešinasi laisviesiems radikalams, t.y., tokioms medžiagoms, kurių perteklius labai kenkia organizmui ir gali sukelti vėžį, širdies kraujagyslių ligas bei priešlaikinį ląstelių senėjimą. Antioksidantų galite gauti iš išorės, jei norite juos „įdarbinti“ ir nugalėti laisvuosius radikalus. 1994 metais Prancūzijoje buvo atliktas „Suvimax“ tyrimas, turėjęs patvirtinti arba paneigti hipotezę apie antioksidantus. Aštuonerius metus 13 tūkst. savanorių vartojo kapsules, susidedančias iš penkių labiausiai žinomų antioksidantų: beta karotino, vitaminų C ir E, cinko ir seleno. Antioksidantų poveikis vyrams buvo ypač veiksmingas: mirtingumas sumažėjo 30%. Moterims tai turėjo tik trumpalaikį poveikį. Todėl dailiosios lyties atstovėms patartina valgyti subalansuotą maistą, kuriame gausu būtinųjų antioksidantų.

REKLAMA
REKLAMA

Maisto papildai turi pagrindinių antioksidantų: C, E vitaminų, beta karotino, cinko ir seleno. Jų galima gauti suvalgius ir penkis vaisius bei daržoves per dieną! Jei tinkamai maitinatės – gaunate reikiamų medžiagų ir nevartodami maisto papildų.

Omega 3, kad apsaugotumėte savo neuronus

Smegenis sudaro 20% pagrindinių riebalų rūgščių. Jos yra polinesočiosios, tai yra, skystos, suteikiančios neuronų membranoms storio bei elastingumo, kurie reikalingi informacijos perdavimui. Gerai smegenų veiklai turi būti tinkama riebalų rūgščių, omega 6 ir omega 3 proporcija. Jeigu mityba nesubalansuota – netenkama omega 3 riebalų rūgščių, todėl greičiau senstama ir daugėja mąstymo sutrikimų. Pagal 2003 metais išspausdintą tyrimą, žmonės, mažiausiai kartą per savaitę valgę žuvies, praturtintos DHR (Dokozaheksaeno rūgštimi) bei omega 3 riebalų rūgštimis, 60% sumažino riziką susirgti Alzheimerio liga. Kito tyrimo duomenimis, omega 3 riebalų rūgščių pirmtako DHR, randamo žuvyje, vartojimas saugo kognityvinę funkciją.

Jei nemėgstate žuvies, maisto papildai, į kurių sudėtį įeina omega 3 DHR riebalų rūgščių, gali jums pagelbėti, kai reikia palaikyti gerą atmintį, koncentraciją ir išsaugoti smegenų sukauptą turtą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų