Profesionalus virtuvės šefas Gian Luca pademonstruos, kaip išsikepti visų pamėgtus ir populiarius vištienos sparnelius netradiciškai. Jis iškeps juos gausiai pagardinęs citrina ir patieks kartu su ryžiais alaus padaže. Ko gero, šis patiekalas nepaliks nei vieno abejingo stipriosios lyties žiūrovo.
Laidos vedėjų „pakrikštytoje“ linksmiausioje laidos dalyje profesionalus konditeris Ali iškeps lazdyno riešutais ir cinamonu kvepiantį morenginį biskvitą, kurį perteps lazdyno riešutų sviestiniu kremu. Šis pyragas daugeliui sukels nostalgiškus prisiminimus apie senąją konditeriją, bet tuo pačiu ir padvelks moderniomis interpretacijomis.
Kaip teisingai iškepti vištienos sparnelius, kad jie orkaitėje nesudžiūtų, kaip geriausia patiekalams pjaustyti česnaką, kad jis neerzintų mažųjų valgytojų ir daug kitų naudingų įžvalgų iš patyrusių virtuvės virtuozų – šį šeštadienį 9.30 val. televizijos laidoje „Gardu Gardu“ per TV3!
Vištienos sparneliai su citrina ir alaus skonio ryžiais
Reikės:
• 600-800 g vištienos sparnelių • 250 g trumpagrūdžių ryžių • 1 stiklinė alaus • 2 citrinų • 2 šakelių šviežio rozmarino • 2 nuluptų česnako skiltelių • Ypač tyro alyvuogių aliejaus • Žiupsnelio druskos • Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų • Žiupsnelio vištienos prieskonių
Kepimo popieriumi išklotoje skardoje išdėlioti nuplautus ir nusausintus vištienos sparnelius, apibarstyti vištienos prieskoniais, pipirais ir druska, pašlakstyti alyvuogių aliejumi. Tada apibarstyti vienos rozmarino šakelės lapeliais, riekelėmis pjaustyta česnako skiltele ir apšlakstyti vienos išspaustos citrinos sultimis. Kitą citriną supjaustyti plonais pusžiedžiais ir išdėlioti tarp sparnelių.
Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Jei turite garinę orkaitę, nustatyti 75% karšto oro ir 25% garų rėžimą, arba paprastoje orkaitėje apačioje ant dugno pastatyti keramikinį indelį su vandeniu.
Pasūdytame vandenyje išvirti ryžius.
Keptuvėje įkaitinti aliejų, suberti riekelėmis pjaustytą antrą česnako skiltelę ir antros rozmarino šakelės lapelius. Pamaišyti ir pakepti 1 minutę. Tada supilti alų ir virti, kol skystis išgaruos ir pasidarys tirštas padažas. Suversti ryžius į keptuvę su padažu ir gerai išmaišyti.
Patiekti ryžius kartu su iškepusiais vištienos sparneliais.
Skanaus!
Lazdyno riešutų cinamoninis biskvitas su sviestiniu lazdyno riešutų kremu
Biskvitui reikės:
• 5 kiaušinių baltymų • 140 g cukraus • 110 g lazdyno riešutų • 70 g cukraus pudros • 40 g miltų • Žiupsnelio cinamono
Kremui reikės:
• 3 kiaušinių trynių • 60 g cukraus • 180 g kambario temperatūros sviesto • 80 g lazdyno riešutų praline pastos • 0,5 vanilės ankšties
Baltymus išplakti kartu su cukrumi iki standžių putų.
Į elektrinį smulkintuvą suberti riešutus, cukraus pudrą ir miltus. Viską sumalti iki vienodų smulkių trupinių. Iš lėto sukamaisiais judesiais gumine mentele įmaišyti juos į išplaktus baltymus. Per ilgai nemaišyti, kad baltymai nesukristų. Gautą masę tolygiai paskleisti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Paviršių gausiai pabarstyti cinamonu. Kepti iki 160°C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
Iškepusį biskvitą atvėsinti ir supjaustyti norimo dydžio bei formos vienodais lakštais (geriausia, kad gautųsi 3 dalys).
Kiaušinių trynius sudėti į virtuvinį kombainą, suberti cukrų ir įdėti pusės vanilės ankšties sėklytes. Išpurenti iki kreminės masės. Tada po truputį sudėti mažais gabaliukais supjaustytą sviestą ir nuolat maišyti iki iki vientisos, blizgios sviestinės masės. Įdėti riešutų pastą ir dar kartą gerai permaišyti.
Supjaustytus lakštus sluoksniuoti su sviestiniu kremu. Galima į vieną sluoksnį įdėti karamelizuotų lazdyno riešutų.
Prieš patiekiant, keletą valandų (geriausia per naktį) palaikyti vėsioje vietoje.