• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Norite palepinti šeimą gardžiais patiekalais, tačiau pristigote idėjų? Tuomet siūlome jums išbandyti primirštų Kijevo kotletų receptą. 

4

Norite palepinti šeimą gardžiais patiekalais, tačiau pristigote idėjų? Tuomet siūlome jums išbandyti primirštų Kijevo kotletų receptą. 

REKLAMA

Ingredientai: vištienos krūtinėlės: 2; kiaušiniai: 3; miltai: 125 mililitrų; džiūvėsėliai: ~300 mililitrų; česnako milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio; smulki druska: 1 arbatinio šaukštelio; juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio; džiovintos petražolės: 1 arbatinio šaukštelio; saulėgrąžų aliejus (kepimui).

Sviestui: kambario temperatūros sviestas: 120 gramų; česnako milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio; baltieji pipirai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio; susmulkintų krapų ir petražolių mišinys: nedidelės saujos.

Gaminimas:

Sviestas: Sviestą reikia pasiruošti iš anksto, kad jis sustingtų. Sviestą sumaišykite su prieskoniais, dėkite ant maistinės plėvelės, susukite į storesnę virvelę, dėkite į šaldymo kamerą porai valandų arba palikite per visą naktį sustingti.

REKLAMA
REKLAMA

Vištienos krūtinėles perpjaukite išilgai perpus, kad turėtumėte keturis pjausnius.

Tuomet ant pjaustymo lentelės patieskite maistinės plėvelės, dėkite vieną pjausnį, uždenkite plėvele bei gerai išmuškite mėsos muštuku, kol pjausnys suplonės maždaug pora kartų. Mėsą mušame atsargiai, stengiamės, kad nesuplyštų. Pasistengiame išmušti keturkampę pjausnio formą. Šitaip išmuškite kiekvieną pjausnį.

REKLAMA

Visus pjausnius apibarstykite druska bei pipirais iš abiejų pusių. Tada ant vieno pjausnio krašto dėkite maždaug rodomojo piršto ilgio sviesto gabaliuką.

Sviestą pradėkite sukti į pjausnį, užlenkite pjausnio kraštus, kad kepant sviestas neišbėgtų. Šiek tiek suspauskite kotletą. Susuktus mėsos gabaliukus iš visų pusių pabarstykite šiek tiek druska bei pipirais. Galite įdėti į šaldytuvą ~60 minučių, kad sustingtų (nėra būtina).

REKLAMA
REKLAMA

Vienoje lėkštėje miltus sumaišykite su 0,5 arbarbatinio šaukštelio druskos bei trečdaliu arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų.

Kitoje lėkštėje išplakite kiaušinius su pora žiupsnių druskos.Tada dar kitoje lėkštėje sumaišykite džiūvėsėlius su prieskoniais.

Po to keptuvėje ant truputį stipresnės vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų.

Kiekvieną pjausnį pirmiausia apvilgykite miltuose, paskui dėkite į kiaušinį, tuomet į džiūvėsėlius, dar kartą į kiaušinį ir dar kartą į džiūvėsėlius. Ir dėkite į keptuvę. Kepkite maždaug 10 minučių iš visų pusių, kol dailiai apskrunda. Paskui Kijevo kotletus dėkite į kepimo skardą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros. Kijevo kotletus dėkite į orkaitę bei kepkite dar maždaug 15-20 minučių. Patiekiame su mėgiamais priedais. Skanaujame!

Pastebėjimas: Kai ruošiame mėsą kotletams - svarbiausia labai gerai išmušti vištieną, kad ji būtų plona bei galėtume lengvai susukti į kotletą. Gaminimo procesas ilgai neužtrunka, jei iš anksto turite pasiruošę sviestą. Jeigu sviestui neturite šviežių krapų bei petražolių, tada puikiai tiks ir džiovinti.

Šaltinis: lithuanianintheusa.com

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų