• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klasikiniai cukriniai sausainiai su tikrais chai prieskoniais ir muskato riešuto glajumi – tai yra firminis atlikėjos Taylor Swift receptas. Jis puikiai tinka rudens estetikai.

Klasikiniai cukriniai sausainiai su tikrais chai prieskoniais ir muskato riešuto glajumi – tai yra firminis atlikėjos Taylor Swift receptas. Jis puikiai tinka rudens estetikai.

REKLAMA

Taylor Swift pasinaudojo senu 2009 m. cukrinių sausainių receptu, bet patobulino jį pagal save.

Ji pridėjo Chai prieskonių ir kiaušinių pieno punšo glazūros.

Štai ko jums reikės, kad pagamintumėte „Taylor Swift Chai Cookies“:

  • Suminkštinto nesūdyto sviesto ir neutralaus aliejaus. Šiam minkštam ir švelniam sausainiui išgauti naudosime riebalų mišinį.
  • Granuliuoto cukraus ir cukraus pudros. Cukraus pudra padės sugerti dalį drėgmės iš aliejaus ir sausainiai taps švelnūs ir kramtomi.
  • Universalių miltų, sodos ir druskos.
  • Chai prieskonių: malto imbiero, malto cinamono, kvapiųjų pipirų, kardamono, gvazdikėlių ir žiupsnelio juodųjų pipirų.
  • Kiaušinio surišimui.
  • Vanilės ekstrakto.
  • Cukraus pudros glajui.
  • Šiek tiek muskato riešuto.
  • Pieno arba kiaušinių pieno punšo kokteilio glazūrai sukurti.

Gaminimo eiga:

Pirmiausia dubenyje suplakite sviestą, kad jis labai gerai suminkštėtų.

Kiek įmanoma geriau įmaišykite aliejų. Aliejus gali nevisiškai įsimaišyti į sviestą, ir tai yra gerai. Tiesiog viską supilkite į dubenį.

REKLAMA
REKLAMA

Į dubenį su sviestu ir aliejumi suberkite granuliuotą cukrų, cukraus pudrą ir prieskonius.

Šiam Taylor Swift sausainių receptui reiktų prieskonius dėti į cukrų ir riebalus, nes riebalai labai gerai paskirsto šiltus prieskonių aromatus. Riebalai visada padeda skoniui.

REKLAMA

Įmaišykite kiaušinį ir vanilės ekstraktą.

Sudėkite sausus ingredientus. Atidėkite į šalį rankinį maišytuvą ir mediniu šaukštu arba mentele įmaišykite miltus į šlapius ingredientus.

Tešla bus minkšta – kažkas tarp sausainių ir pyrago tešlos.

Uždenkite ir bent valandą palaikykite šaldytuve, kad miltai sugertų drėgmę, o sviestas atšaltų.

Atvėsusią tešlą iškočiokite dviem šaukštais. Aš naudojau sausainių šaukštelį, tada iš tešlos suformuodavau storus diskelius.

REKLAMA
REKLAMA

Kiekvieną sausainių tešlos apskritimą apvoliokite cinamono cukruje, tada dėkite kelių centimetrų atstumu vienas nuo kito ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.

Kol sausainiai kepa, iš cukraus pudros, pieno (arba dar geriau – kiaušinių punšo) ir malto muskato riešuto pasigaminkite lengvą glajų.

Į kiekvieno sausainio centrą įpilkite po šaukštelį glazūros, pabarstykite muskato riešutu ir leiskite sustingti.

Taylor kažką sugalvojo. Tai saldžiausi rudens sausainiai. Minkšti ir švelnūs kelias dienas!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų