„Lašiša yra viena dažniausiai perkamų žuvų, todėl norėjau pasidalyti vienu iš savo mėgstamiausių jos gaminimo būdų, – sakė jis. – Naudodami aliuminio foliją ne tik gražiai paruošite žuvį garuose, bet ir suteiksite nuostabų įdomių ingredientų derinių skonį.“
Be to, vos per 15 minučių orkaitėje paruošite sotų patiekalą, o tai puikiai tinka tiems, kas įtemptai dirba, rašo express.co.uk.
Lašiša folijoje
Ingredientai
- 230 g kepintų raudonųjų paprikų stiklainis;
- 15 g rūkytų migdolų;
- 400 g skardinė avinžirnių;
- 15 g petražolių;
- 30 g chorizo dešrelių;
- dvi x 150 g lašišos filė, be odos, be žvynų ir kaulų;
- alyvuogių aliejus.
Kaip gaminti
Įkaitinkite orkaitę iki 220C. Į kepimo skardą įdėkite didelį storos folijos lakštą, dalį jo palikite kyboti laisvai. Paruoškite padažą – nusausinkite paprikas ir sudėkite jas į trintuvą kartu su migdolais, didžiąja dalimi avinžirnių ir jų sultimis bei petražolių stiebais (lapelius pasilikite) ir sutrinkite iki vientisos masės.
Pagardinkite prieskoniais ir šaukštu supilkite į folijos vidurį skardoje. Chorizo dešrelę supjaustykite smulkiais griežinėliais. Tuomet padarykite du 1 cm gylio pjūvius lašišos odelėje ir įdarykite likusiais žolelių lapeliais.
Ant padažo išbarstykite chorizo ir likusius avinžirnius, tada ant viršaus uždėkite lašišą. Pagardinkite jūros druska, juodaisiais pipirais ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Užlenkite likusią folijos dalį ir užlankstykite kraštus.
Kepkite orkaitės apačioje 15 minučių arba kol lašiša gražiai iškeps. Lašišą geriausia patiekti su papildoma porcija garuose virtų arba keptų sezoninių daržovių.