• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užuot mėgavęsi įprastais ir tradiciniais desertais, Mindaugo Karūnavimo dieną išbandykite ką nors naujo ir lengvai paruošiamo. Pavyzdžiui, juodos duonos ledus arba agurkus meduje.

REKLAMA
REKLAMA

Būtent tokiais patiekalais siūlo mėgautis „Electrolux Dinner Explorer“ rengto geriausio vakarėlio scenarijaus konkurso nugalėtojas Alfas Ivanauskas.

REKLAMA

Jūsų dėmesiui Balsas.lt pateikia netikėtus desertų receptus.

Juodos duonos ledai su šviežiomis miško uogomis

Reikės:


  • Vaniliniai ledai

  • Miško/sodo uogos (avietės, gervuogės, braškės ir pan.)

  • Juoda „Bočių“ duona

  • Citrinos sultys

  • Juodųjų serbentų likeris

  • Cukraus pudros papuošimui


Duoną supjaustyti be plutelės ir apkepinti orkaitėje, tuomet susmulkinti iki nedidelių gabaliukų (kedro riešutų dydžio) ir dar kartą apkepinti iki tamsiai rudos spalvos. Atvėsintą duoną dėti į vanilinių ledų masę ir gerai išmaišyti su šlakeliu citrinos sulčių. Visą mišinį pusvalandžiui pastatyti į šaldiklį.

REKLAMA
REKLAMA

Į lėkštę dėti miško uogas, ant viršaus dėti rutuliuką ledų, uogas apšlakstyti likeriu. Puošti cukraus pudra ir mėtos šakele.

Švieži agurkai su vasaros medumi ir lauko gėlių duonele

Reikės:


  • Švieži agurkai

  • Skystas šviežias medus

  • Medus su koriu

  • Bičių duonelės

  • Įvairių gėlių žiedlapiai (rugiagėlės, nasturtos, našlaitės, jazminai ir kt.)


Agurkus supjaustyti į kelias dalis, suverti ant iešmuko ir apvolioti šviežiame meduje bei gėlių žiedlapiuose su bičių duonele.

Į stiklinę dėti medaus koriuką, papuošti mėtos lapeliais, ir įsmeigti iešmelį su agurkais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų