Valgyti cepelinus mėgsta daugelis, tačiau jų gaminimas yra ne mažas iššūkis ir ne pirmą kartą juos ruošiantiems. Tačiau nuoseklus eigos vykdymas ir profesionalų patarimai padės susidoroti su šiuo iššūkiu ir pasimėgauti sočia bei gardžia cepelinų diena.
Profesionalus virtuvės šefas, istorinės virtuvės žinovas Tomas Rimydis gamins tikrai netradicinius cepelinus – iš saldžių bulvių (batatų) su vištienos įdaru.
„Paįvairint skonius, paįvairint spalvas galima ir iš kitų rūšių bulvių, o ne tik tradicinių, trūkstamo krakmolo paimsime iš įprastų bulvių ir panaudosime dar vieną krakmolingą daržovę – pastarnoką“, – apie savo gaminamų cepelinų ypatybes pasakojo Tomas.
Virtuvės šefas nustebins ir tuo, kad nenaudos virtų bulvių cepelinų masei gaminti, jas pakeis varške. „Tik labai svarbu, kad varškė būtų riebi – 9 proc.“, – akcentavo jis.
„Cepelinai be padažo – ne cepelinai“, – sakys Tomas ir pademonstruos, kaip paruošti irgi netradicinį cepelinų padažą – iš sūrio ir džiovintų baravykų.
Cepelinai nors ir labai gardūs, bet tikrai nėra labai lengvas patiekalas, tad mėgautis jais reikėtų su saiku. „Po cepelinų neužmirškite išnešti svarstykles arba išimti baterijas iš jų“, – juokauja Tomas.
„La maistas“ žiūrovams staigmeną pateiks ir kitas laidos šefas – grilio ekspertas Vylius Blauzdavičius – jis gamins cepelinus su jaučio kepenų įdaru.
Jei lieka produktų nuo cepelinų ruošimo, „galima pasigaminti paštetą arba bulvinį vėdarą“, – patarė Vylius. Dar vienas jo patarimas: kad cepelinai virsdami neišsileistų į vandenį galima įdėti vitamino C ir šaukštą krakmolo.
Išskirtiniai cepelinų receptai – „La Maistas“ laidoje sekmadienį, 9.30 val. per TV3 ir portale lamaistas.lt.