Australė Lyndi Cohen tikina, kad vien tik žiūrėti, ką dedi į burną, neužtenka, taip pat labai svarbus ir porcijų dydis.
Nuo amžių sveikos mitybos specialistai žmones moko valgyti kuo daugiau daržovių – tai, L. Cohen teigimu, tikra tiesa: „Pusę lėkštės turėtų užimti įvairios daržovės – nesvarbu, jos gali būti keptos, garintos, virtos ar žalios, svarbiausia, kad tai sudarytų didžiąją dalį porcijos“, – dailymail.co.uk tikino mergina.
Ketvirtadalį porcijos turėtų sudaryti grūdinės kilmės produktai – rudieji ryžiai, bolivinės balandos sėklosar gabalėlis pilnagrūdės duonos: „Daug angliavandenių turintys produktai mums suteikia jėgų ir taip galime jaustis kur kas energingesni“, – sakė L. Cohen.
Kuomet pusė lėkštės pilna daržovių, o ketvirtadalį sudaro grūdinės kilmės produktai, viską vainikuoti turėtų baltymų turintys produktai: „Tai nebūtinai turi būti vištiena, žuvis ar jautiena – ne, tam galite rinktis kiaušinių baltymus, rikotos sūrį, varškę, tofu, pupeles ar avinžirnius, lęšius. Pasirinkimų įvairovė labai didelė, tad tikrai galite rasti sau patinkantį“, – teigė sveikos mitybos specialistė.
Tarp visų šių ingredientų taip pat reikėtų nepamiršti ir sveikųjų riebalų – avokado, aliejų, riebios žuvies ar riešutų.
„Mūsų kūnas – mūsų tvirtovė, tad ją kuriame patys. Svarbiausia subalansuoti ingredientus ir laikytis lėkštės padalijimo principo, o tada nereikalingi kilogramai nukris patys“, – teigė mergina.