Pavasarėjant orams būtinai reikia pasigaminti kažką tokio, ko kasdien nevalgote. Šios salotos - aip tik jums!
Ingredientai:
- 2 apelsinai,
- 2 stiklinės apelsinų sulčių,
- 5 burokėliai,
- Druskos pagal skonį
- Maltų juodųjų pipirų truputį
- 1 sauja kedrų riešutų,
- 4 šaukštai konjako
- 4 šaukštai skysto medaus
Gaminimas:
Burokėlius kruopščiai nuplaukite, nusausinkite, kiekvieną įvyniokite į foliją ir iškepkite 200C karštumo orkaitėje. Ištraukę perliekite šaltu vandeniu, nulupkite, perpjaukite pusiau ir supjaustykite plonais pusgriežinėliais. Paruoškite užpilą: nuo nuplauto vieno apelsino nutarkuokite žievę. Apelsinų sultis supilkite į prikaistuvį, suberkite pusę tarkuotų žievelių ir užvirinkite. Sudėkite medų, konjaką ir kaitinkite ant silpnos ugnies kol išgaruos pusė skysčio. Virimo pabaigoje sumeskite likusias tarkuotas žieveles, įberkite žiupsnelį maltų juodųjų pipirų.
Karštu už[ilu apliekite burokėlius ir palikite, kad atvėstų.
Kedrų riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje,nuluptus (nulupkite ir baltąją odelę) apelsinusišskirstykite skiltelėmis, kiekvieną jų perpjaukite į tris dalis ir sumaišykite su burokėliais.
Tiekdami apibarstykite skrudintais kedrų riešutais.
Skanaus!