• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

30 virtuvės gudrybių

Patyrusi šeimininkė virtuvėje žino ne ką mažiau paslapčių, nei prakutęs alchemikas. Kad kasdienis jūsų gaminamas patiekalas virstų tikru gurmanišku šedevru, pravers pasigilinti į kai kurias virėjų gudrybes.

REKLAMA
REKLAMA

Mėsa

1. Sunkiai sekasi supjaustyti mėsą juostelėmis gaminant kinų virtuvės šedevrus? Įkiškite visą mėsos gabalą pusvalandžiui ar valandai (priklausomai nuo gabalo dydžio) į šaldymo kamerą – pusiau užšalusi mėsa bus standesnė, tad pjaustyti seksis lengviau ir tiksliau.

REKLAMA

2. Jei kepate mėsą – kiaulieną, jautieną ar paukštieną, – ką tik iškeptos neskubėkite pjaustyti, leiskite jai šiek tiek pastovėti. Taip ji liks sultingesnė.

3. Kad sultinys iš kaulų būtų gardesnis, kaulus kuo smulkiau sukapokite ir apkepinkite orkaitėje. Tada dėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir virkite.

REKLAMA
REKLAMA

4. Mėsa didkepsniams pjaustoma prieš jos skaidulų linijas – taip gaunami dailesni gabalėliai.

5. Nuo rūkytos dešros sunkiai lupasi jos apvalkalas? Pusei minutės įmerkite dešrą į šaltą vandenį – ir ją nulupti taps daug lengviau.

Pienas

6. Pienas iš puodo neišbėgs jei puodo kraštą patepsite riebalais.

7. Kad verdant pienišką košę ji neliptų prie puodo dugno, prieš pilant į puodą pieną teks įpilti šiek tiek šalto vandens.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

8. Neišmeskite popierėlių, kuriuose buvo supakuotas sviestas – jie puikiai tinka kepimo indams ir skardoms ištepti riebalais. O kad ant jų likęs sviestas nepasentų, laikykite juos šaldymo kameroje – prireikus greitai atitirps.

Daržovės ir vaisiai

9. Kad verdami kalafiorai išliktų balti, užvirus vandeniui, kuriame virsite daržoves, įpilkite šlakelį pieno.

REKLAMA

10. Norite, kad gruzdintos bulvės būtų traškensės? Prieš gruzdinimą palaikykite jas nuskustas šaltame vandenyje apie valandą ir tik tada gruzdinkite.

11. Prieš spausdama citrinos sultis, pašildykite ją mikrobangėje 15 sekundžių – sulčių išspausite bemaž dvigubai daugiau.

REKLAMA

12. Kad per žiemą laikomos bulvės nesudygtų, įmeskite prie jų obuolį.

13. Kad šviežiai spaustos apelsinų sultys dar labiau kvepėtų apelsinais, įpilkite į jas keletą šaukštų... citrinos sulčių!

14. Kad bulvių košė būtų puresnė, prieš ją trindama užberkite žiupsnelį kepimo miltelių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

15. Verdant daržovių troškinį tiesiog privaloma į vandenį įberti šaukštelį cukraus – daržovės nuo to saldesnės netaps, bet skanesnės – tikrai!

16. Jei mikrobangėje 15 sekundžių palaikysite česnaką, jo skiltelės nuo stiebo tuojau pat atsiskirs.

17. Prieš smulkindama česnaką užberkite ant jo žiupsnelį druskos – skiltelės nebelips nei prie peilio, nei prie pjaustymo lentos.

REKLAMA

18. Kad pjaustydama svogūną neašarotumėt, prieš puldama peiliu „piktą daržovę“ atvėsinkite ją šaldytuve.

Kepiniai

19. Minkydama tešlą nuolat barstotės rankas miltais, bet tešla vis tiek limpa prie delnų? Išbandykite kitą triuką: užuot barsčiusi miltus, pasitepkite rankas alyvuogių aliejumi. Ir odą palepinsite, ir tešla tikrai nebelips.

REKLAMA

20. Kepant pyragą su riešutais, pastarieji, užuot pasiskirstę tolygiai, skystesnėje tešloje nugrimzta į apačią. Kad taip nenutiktų, prieš suberdama į tešlą riešutus juos pakaitinkite orkaitėje ir apibarstykite miltais.

21. Blynai bus lengvesni ir labiau tirpstantys burnoje, jei vietoje pieno į jų tešlą įpilsite gazuoto mineralinio vandens.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

22. Kad tešlą kočioti būtų paprasčiau, padėkite ją tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų. Nauda bus dviguba: ir tešla prie kočėlo nelips, ir stalas mažiau išsimiltuos.

Kiti produktai

23. Kaip atskirti šviežią kiaušinį nuo seno? Tą galite padaryti tiesiog parduotuvėje: pasižiūrėkite, kaip jis atrodo? Šviežio kiaušinio lukštas atrodo gruoblėtas, kalkėtas, o seno – glotnus ir blizgantis.

REKLAMA

24. Kad ryžiai išvirtų baltesni, į vandenį, kuriame juos virsite, įpilkite 1 arbatinį šaukštelį citrinos sulčių.

25. Omletas bus ypatingai purus ir dailus jei plakdama kiaušinį įmaišysite ir truputėlį ištirpintų mielių.

Naudingi patarimai

26. Po vakarėlio liko šiek tiek vyno? Supilkite jį į ledo kubeliams skirtą formą ir užšaldykite  – pravers gaminant padažus ar marinuojant mėsą.

REKLAMA

27. Kai sunkiai sekasi atsukti stiklainio ar butelio dangtelį, paprastai griebiamės rankšluosčio – jis neleidžia rankoms praslysti lygiu metaliniu paviršiumi. Bet kur kas geriau nei rankšluostis jums padės plonos guminės pirštinės – jas užsimovus ranka tikrai nebenuslys.

Net ir patyrusios šeimininkės klysta...

28. Negalima į vištienos sultinį dėti lauro lapų – dings stebuklingas vištienos sultinio aromatas.

REKLAMA
REKLAMA

29. Persūdyta sriuba – dar visai nebūtinai sugadinta. Nepatyrusios šeimininkės klaidą ištaisyti padės į bebaigiančią virti sriubą įmesti keli žalios bulvės griežinėliai, pomidoro puselė (jie sugers druskos perteklių) arba šaukštelis cukraus (neutralizuoja sūrumą).

30. Persūdytą mėsišką patiekalą galima išgelbėti užpylus jį padažu su miltais – toks padažas pasiims dalį druskos. Tas pats triukas padėtų išgelbėti ir kiek per daug pasūdytą žuvį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų