• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Norite visada džiaugtis puikia savijauta ir turėti gražų kūną? Jums padės 15 patarimų!

1. Kontroliuokite svorį. Sverkitės kartą per savaitę, geriausiai anksti iš ryto dar nepusryčiavus. Jei vieną dieną pastebėsite, jog svarstyklių rodyklė rodo daugiau, atsisakykite tą dieną vakarienės, o saldų desertą pamirškite visiškai.

REKLAMA
REKLAMA

2. Kasdien mankštinkitės. Nesportuojant sunku išlikti lieknam. Fizinis aktyvumas padeda sudeginti nereikalingus riebaliukus. Tačiau svarbu žinoti, kad jie pradeda tirpti tik po 20 minučių nuo treniruotės pradžios. Todėl keliolika minučių šokinėjimo per šokdynę ar važinėjimosi dviračiu nepadės pasiekti norimo rezultato. Jums teks paplušėti mažiausiai pusvalandį...

REKLAMA

3. Daržovių sultys mažina apetitą. Bijote staiga prasidedančių besaikio apetito priepuolių? Geriausiai padėti gali tirštos daržovių – morkų, salierų, pomidorų – sultys. Jos nėra kaloringos, neturi riebalų, bet užtat jose labai daug ląstelienos, kuri numalšina net didžiausią apetitą.

REKLAMA
REKLAMA

4. Saldumynus pakeiskite džiovintais vaisiais. Vietoj labai kaloringų saldumynų valgykite džiovintus vaisius: slyvas, abrikosus, razinas. Jie gerina virškinimą, suteikia organizmui reikalingų mineralinių medžiagų ir, žinoma, mažiau riebalų.

5. Vakarienė – 18 valandą. Patariama vakarienę valgyti vėliausiai 18 valandą. Tuomet prisiderinsite prie natūralaus organizmo ritmo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

6. Valgykite tik iš mažų lėkščių. Didelė lėkštė – grėsmė lieknai figūrai. Mažoje lėkštėje tilps būtent tiek, kiek reikia numalšinti alkį. Pabandykite ir įsitikinsite!

7. „Nevalgykite“ stresų. Neslopinkite nerimo maistu. Geriau trumpam išeikite pasivaikščioti, giliai pakvėpuokite ir palaukite, kol nurims emocijos. Jei ir po to vis dar norėsis ką nors suvalgyti, vietoj mielinės bandelės rinkitės vaisius arba daržoves.

REKLAMA

8. Nepamirškite pusryčių. Pusryčiai yra svarbiausias dienos valgis, todėl stenkitės neišeiti iš namų nepapusryčiavę. Verta atsikelti keliolika minučių anksčiau, kad organizmas gautų kalorijų, kurias per dieną lengvai sudeginsite. Be to, vakare jūsų neužpuls didžiulis alkis ir nesuvalgysite daugiau, nei derėtų. Pusryčiai svarbūs ir dėl kitos priežasties: jie skatina medžiagų apykaitą.

REKLAMA

9. Desertas? Švelnioji versija. Neprivalote visiškai atsisakyti skanėstų, tik vertėtų dienas saldinti ne pyragėliais, o mažai kaloringais desertais. Jie tikrai gardūs! Tam puikiai tinka vaisiai su šokolado padažu, jogurtas, keptas obuolys su karamelės glaistu ar šokoladinis pudingas.

10. Jaučiatės alkani? Išsivalykite dantis. Šis metodas pasitvirtina vakare, kai užklumpa alkio jausmas. Tada apetitą padeda nugalėti dantų valymas stipraus mėtų skonio dantų pasta. Puikiai žinote, kad valgymas tuomet nebeteiks malonumo, nes išsivalę dantis mėtine pasta nebejausite tikrojo maisto skonio. Tai – puiki išeitis!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

11. Nesaldinkite gėrimų cukrumi. Šaukštelis cukraus turi 40 kalorijų. Tad jei saldinat kavą ir arbatą dviem šaukšteliais, per dieną suvartojate daugiau kalorijų, nei jums iš tikro reikia. Todėl, patariame pamiršti saldžią arbatą.

12. Mėgaukitės vitaminu C. Jis puikiai tirpdo riebalus. Stipriausiai veikia natūralus vitaminas C, pavyzdžiui, šviežiai išspaustos citrinų sultys. Jei kasdien išgersite bent po pusę stiklinės citrinų sulčių, tai pasirūpinsite ir figūra, ir imunitetu.

REKLAMA

13. Visada turėkite kramtomosios gumos. Gumos kramtymas malšina apetitą. Be to, nuolat ją kramtydami negalite užkandžiauti, kas paprastai atsitinka visiškai nesąmoningai, kai, pavyzdžiui, žiūrite televizorių ar vakare ilgai dirbate prie rašomojo stalo.

REKLAMA

14. Rinkitės ananasą. Valgykite ananasus šviežius, konservuotus ar net ... tabletėmis. Šis vaisius turi nepaprastų savybių – jame gausu ląstelienos, kuri „suriša“ riebalus ir cholesterolį. Ananasas taip pat turi enzimo bromelino, kuris reguliuoja medžiagų apykaitą. Taigi, ar reikia daugiau raginimų?

15. Vietoj sviesto – margarinas. Ir ne tik todėl, kad jis turi mažiau kalorijų. Margarinas yra toks minkštas, kad užtepti ant duonos jo reikia vos kruopelės... Tuo tarpu kieto sviesto užsitepame daug daugiau ir dėl to tunkame.

Sudaryta pagal žurnalą „Mini“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų