FAO skaičiuojamas maisto kainų indeksas sausį, palyginti su gruodžiu, padidėjo 4,3 proc. iki 113,3 punkto.
Grūdų kainų indeksas ūgtelėjo 7,1 proc., iš esmės dėl kukurūzų brangimo tarptautinėje rinkoje 11,2 procento. Per metus kukurūzai pabrango 42,3 procento.
„Tai paaiškinama tolesniu pasaulinės pasiūlos mažėjimu, Kinijai didelėmis apimtis superkant kukurūzus, o atsargoms JAV mažėjant sparčiau nei tikėtasi. Be to, Argentina laikinai sustabdė kukurūzų eksportą“, – teigiama FAO pranešime.
Kviečių kainos padidėjo 6,8 proc. dėl stiprios pasaulinės paklausos ir Rusijos apriboto jų eksporto.
Augalinių riebalų kainos paaugo 5,8 proc., pakilo aukščiausiai nuo 2012-ųjų gegužės, o cukrus tarptautinėje rinkoje pabrango 8,1 procento.
Pieno produkcijos ir mėsos produktų kainos per mėnesį padidėjo gerokai kukliau – atitinkamai 1,6 proc. ir 1 procentu.
FAO pasaulio maisto kainų indeksas rodo penkių maisto produktų grupių: grūdų, mėsos, pieno produktų, augalinių aliejų ir cukraus kainų pokyčius tarptautinėse rinkose.