Gana gerus orus dovanojęs ilgasis savaitgalis prie Baltijos jūros sutraukė daugybę žmonių. Šią vasarą ilgai dėmesiu pajūrio nelepinę poilsiautojai pagaliau plūstelėjo į Lietuvos kurortus. Tiesa, išlaidauti jie neskubėjo.
Balsas.lt kalbinti pajūrio verslininkai vienbalsiai sutaria, kad per keturių dienų išeigines jiems labai pasitarnavo geras oras. Palyginti su lietingu ilguoju Joninių savaitgaliu, restoranai ir viešbučiai sulaukė apie 30 proc. daugiau lankytojų. Vis dėlto, taupymo tendencija dar niekur nedingusi.
„Šį savaitgalį sulaukėme ypatingai daug svečių. Kai kurie jų jau leido sau užsisakyti brangesnių kambarių, naudojosi restorano paslaugomis. Tačiau tam, kad pritrauktume žmonių, turime taikyti nuolaidas, o kainų nekėlėme“, - pasakojo Palangoje įsikūrusio viešbučio „Alanga“ direktoriaus pavaduotoja Dovilė Bručkutė.
Daug svečių ilguoju savaitgaliu sulaukusio Nidos restorano „Nidos pastogė“ direktorė Janina Peckienė vardija daugiau klientų taupumo požymių. „Nors esant geram orui, žmonių nuotaika būna pakilesnė, išlaidauti jie neskuba. Pavyzdžiui, daugelis užsisako tik sriubą ir užkandą, o antro patiekalo atsisako, arba valgo tik sriubą ir desertą. Subtiliau klientai vartoja ir alkoholį – galbūt tokia yra sunkmečio nauda?“, - retoriškai klausė J. Peckienė.
Verslininkai pastebi, kad anksčiau atostogaudami lietuviai leisdavo sau pamiršti gaminimą namuose ir dažniau pasilepindavo pietumis bei vakariene maitinimo įstaigose, o dabar ir pajūryje jie perka produktus ir maistą ruošia patys.