• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė Evalda Šiškauskienė sako, kad šalies maitinimo įstaigų įtraukimas į „Michelin“ gidą turės itin teigiamą įtaką turizmui, pritrauks turtingų atvykėlių.

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė Evalda Šiškauskienė sako, kad šalies maitinimo įstaigų įtraukimas į „Michelin“ gidą turės itin teigiamą įtaką turizmui, pritrauks turtingų atvykėlių.

REKLAMA

„Pirmiausia, tai mes atsiduriam tarptautiniame žemėlapyje ir tikrai, kiek kalbėjom ir su estais, ir su latviais, ta patirtis, ji yra fantastinė. Tiesiog padidėja visai kitokie srautai turistų tie, kurie domisi gastronomija, tie, kurie specialiai važiuoja į šalis ragaudami. Turtingi žmonės, apsistoja kelioms dienoms, apeina keletą restoranų, nes „Michelin“ ne tik žvaigždutes duoda, bet ir rekomenduoja“, – BNS sakė E. Šiškauskienė.

Taip ji kalbėjo „Michelin“ šią savaitę pranešus, jog birželį paskelbs Lietuvos restoranus, kuriuos įtrauks į savo gidą.

REKLAMA
REKLAMA

Ekonomikos ir inovacijų ministerija BNS nurodė jog, tam, kad būtų įtraukta į „Michelin“ gidą, Lietuva sumokėjo per 1,5 mln. eurų be pridėtinės vertės mokesčio (PVM).

REKLAMA

Už šią sumą pasirašyta trejų metų sutartis, jos metu „Michelin“ vertintojai pakartotinai lankysis Lietuvoje ir galbūt pakels restoranų reitingą arba suteiks vertinimą naujam restoranui, dalis pinigų bus skirta šalies reklamai.

„Vis tiek reikia ir išgarsinti, ir pasakyti, kad Lietuvoj jau yra tie „Michelin“, tokia reklaminė ten akcija. (...) Per tuos trejus metus, kai pasirašyta sutartis, jie atvažiuoja kiekvienais metais ir pervertina tuos įvertintus (restoranus – BNS), dar papildomai važiuoja į kitus regionus ir būna, kad dar papildomai paskelbia restoranų“, – teigė E. Šiškauskienė.

REKLAMA
REKLAMA

Ji taip pat pridūrė, kad patekti į „Michelin“ gidą nėra lengva – Lietuvai gido ekspertus pavyko prisikviesti tik bandant trečią kartą.

„Michelin“ iš viso Baltijos šalimis nesidomėjo apskritai. Nei į vieną Baltijos šalį nevažiavo. Prieš COVID-19 darėm antrą bandymą ir su „Go Vilnius“, ir su „Keliauk Lietuvoje“ bet irgi nebuvo dar susidomėjimo šalimi. (...) Jie patys nusprendžia, nei jų pastumsi, nei papirksi“, – aiškino E. Šiškauskienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tai yra pats reprezentatyviausias gidas, koks yra pasaulyje. Tai jau į jį patekti ir šaliai, ir restoranui, kaip pasakyti, yra labai didelė garbė, didelis žinomumas ir didelis iššūkis, tai tiesiog prestižiškiausias įvertinimas pasaulyje, ne vien tik Europą dengiantis, o visas šalis“, – pridūrė ji.

„Michelin“ teigia, kad pirmieji atrinkti šalies restoranai bus pristatyti birželio 13 dieną Vilniuje. 

REKLAMA

Latvijos restoranui „Max Cekot Kitchen“ „Michelin“ žvaigždė suteikta 2023 metų lapkritį, o Estijos restoranams „NOA Chef's Hall“ ir „180 by Matthias Diether“ po „Michelin“ žvaigždę suteikta 2022 metų vasarą.

„Michelin Guide“ yra tarptautiniu mastu gerai žinomas ir prestižinis restoranų reitingas, kuriame jie vertinami pagal įvairius kriterijus ir jiems suteikiamos „Michelin“ žvaigždės.

tv3.lt

Visi turtuoliai ieškos firminiu landsbergiu ir ju statytiniu patiekalu!
- Rytoj karas...- kasdieninis ozyno patiekalas, desertui, - Stadionas.
- Mes nukovem drakona
- Pas mus daro tes(š)la, tvarte.
- Kepti Reiheinstal produktai tvarte.
- Rudeni, ar kiek anksciau pagrindinis patiekalas:
- ozio viščiukas, - TABAKA;- Irgi tvarte.
- Gruodzio men.,- išskirtinis patiekalas, prie LRV rumu bus kepama persenusi kumele, desertui,--- jos kumeliukai ir okeanides.
Gal ir atvažiuos vienas kitas, bet tikrai ne tuntai. Arba atvažiuos tie, kas ir taip planavo cia atvažiuoti. Ir tikrai ne dėl restoranų. O šiaip tai, kas dabar norėtų važiuoti į durnių ir vagių valdomą pafrontės valstybę?
Dabar šiškauskienė aukštesniame lygyje galės aimanuoti, kaaaip myžnelyno restoranams gresia bankrotas, nes litofcai nenori jiems milijonų sunešti.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų