Nors levandos garsėja atsparumu ir puikiai auga net skurdžioje dirvoje, šiek tiek trąšų gali gerokai paskatinti jų augimą.
Vis dėlto sodininkystės entuziastams svarbu suprasti, kad per gausiai tręšiant levandas, jos gali išauginti pernelyg daug lapų, o ne žydėti, tai gali būti netgi pražūtinga augalui, rašo express.co.uk.
Levandų tręšimui tinkami produktai
Vis dėlto levandų tręšimas nėra draudžiamas, tik reikia rasti balansą. Sodo ekspertai teigia, kad optimalu tręšti levandas vieną kartą pavasarį, prasidėjus jų vegetacijos sezonui.
Taigi, kai kalbame apie levandų tręšimą, kokios galimybės? Stephanie iš „pasidaryk pats“ tinklaraščio „Celebrated Herb“ labai mėgsta naudoti virtuvės atliekas.
Ji patarė: „Levandoms nereikia daug maistinių medžiagų, bet vis tiek galite naudoti virtuvės atliekas, kad papildomai jas pamaitintumėte.“
Kavos tirščiai
Tai yra puikus azoto, būtino augalų augimui, šaltinis, sako Stephanie. Kavos tirščiai ne tik naudingi levandoms, bet taip pat skatina hortenzijas bei rožes žydėti ryškesniais ir didesniais žiedais.
Vos pabarstę kavos tirščių aplink levandas ir atsargiai įmaišę juos į dirvą, padarysite didelę įtaką tam, kaip vėliau atrodys augalas.
Bananų žievelės
Bananų žievelės, kuriose gausu kalio, gali paskatinti augalus daugiau žydėti ir sustiprinti jų šaknis. Norėdami jas naudoti, tiesiog supjaustykite ir užberkite aplink augalus ir tada įterpkite į dirvą. Bananų žievelės taip pat naudingos skatinant žydėti jūsų orchidėjas ir rožes.
Daržovių likučiai
Daržovių likučius, pavyzdžiui, morkų lupenas ar salotų lapus, galima paversti naminiu kompostu, kuris levandoms suteiks papildomų maistinių medžiagų.
Tiesiog sudėkite šias atliekas su sausais lapais ir nupjauta žole į komposto dėžę ir palaukite, kol jos suirs į maistingųjų medžiagų turtingą kompostą.
Tačiau Stephanie pabrėžė, kad virtuvės atliekos neturėtų būti vienintelis maistinių medžiagų šaltinis levandoms ir turėtų būti naudojamos atsakingai, kad nepertęštumėte augalų.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!