„Balsas.lt“ skaitytojos Vitalija Pilipauskaitė ir Julija Smiškal informuoja, kad restorane „Jalta“ vyks valgomųjų sėklų mainai ir patiekalų su sėklomis degustacija.
Sakoma, kad gera šeimininkė neišmeta nė vienos valgomojo augalo dalies. Pasirodo, ne tik iš taupumo – štai morkų lapuose vitamino C būna gerokai daugiau nei šakniavaisiuose, o kasdien suvalgę kelias obuolio sėkleles gautume visą mums reikalingą jodo dozę.
Įsibėgėjant pavasariui, laikui, kai mūsų organizmui taip trūksta įvairių medžiagų ir gerosios saulės energijos, kviečiame pasikalbėti apie valgomąsias sėklas. Obuolių, moliūgų, cukinijų, saulėgrąžų, kanapių, kalendrų sėklos ir begalė kitų – visos jos yra vertingos, skanios ir sveikos.
Apie valgomąsias sėklas, kokių jų būna, kuo jos vertingos ir apie jas siūlančius vietos ūkininkus kviečiame pasikalbėti ateinantį antradienį, kovo 23 d., 18.30, „Jaltos“ restorane, esančiame Vilniaus Žvėryno rajone. Neformalioje, jaukioje aplinkoje, be streso, prie puodelio naminės arbatos kalbėsime, ragausime ir mainysimės – sėklomis ir receptais.
Pokalbyje dalyvaus knygų apie sveiką mitybą autorė docentė Ksavera Vaištarienė.
Nepamirškite atsinešti savo pamėgtų sėklų: mainysimės
Skaniajai pokalbio daliai – degustacijai - numatėme:
- garintas morkytes su kalendrų sėklomis,
- kanapių ir sėmenų spirgynes su bulvėmis,
- kmynų ir obuolių žievelių arbatą.
- Renginio kaina – 10 Lt
Jei planuojate dalyvauti, praneškite tel. 865012114.
Laukiame!
Julija ir Vitalija
Nori pranešti naujieną? Nesivaržyk! Jei žinai ką nors keisto, įdomais, naujo, nematyto, negirdėto, šokiruojančio būtinai pranešk Balsas.lt komandai. Paspausk nuorodą ir atsiųsk tave dominančią naujieną.