degustacija
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „degustacija“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „degustacija“.
„Michelin“ restoranai Lietuvoje: už 94 eurus – ir skruzdėlės, už 400 eurų – vynas
Ketvirtadienį net penki restoranai Lietuvoje pirmą kartą istorijoje gavo po „Michelin“ žvaigždę, viena iš jų – žalioji „Michelin“ žvaigždė, suteikta išskirtinai dėl tvarumo. Tv3.lt portalas pasidomėjo, kokius patiekalus ir kainas siūlo šie restoranai.
„Michelin“ inspektoriai visus metus keliavo po mūsų šalį ieškodami geriausių restoranų, rašoma „Michelin guide“ svetainėje.
Japonijoje – išskirtinė božolė vyno diena: pliuškenosi vyno voniose
Pasirodo, vyną galima ne tik mėgaujantis gurkšnoti, bet ir jame maudytis. Bent jau Japonijoje. Minėdami prancūziško božolė vyno dieną, japonai pliuškenosi vyno voniose.
Božolė vyno taurės rankose ir šypsenos veiduose. Tačiau tai dar ne viskas. Japonai maudosi prancūziško vyno vonioje ir taip švenčia šiandien pasaulyje minimą Božolė vyno dieną: „Kvapas nuostabus. Ši vonia atpalaiduoja. O jausmas tikrai labai geras, labai ypatingas.
Svajonių darbas: ieškomi šokolado ragautojai
Šokolado gerbėjus pasiekė netikėtos žinios – gamintojai „Cadbury“, „Milka“ ir „Oreo“ ieško žmonių, kurie sutiktų dirbti šokolado ragautojų darbą. Įmonės nori plėsti savo prekybą bei gerinti kokybę, dėl to ieško saldumynams atsidavusių žmonių, kurie norėtų kasdien po 8 valandas ragauti ir testuoti įvairius jų gaminius. Tiems, kuriems nusišypsos laimė, ir pateks į šį darbą, bus mokamas valandinis atlygis. Jis sieks apie 12 eurų už valandą.
Degustacinės vakarienės namuose meniu pasufleruos prieskonių pasirinkimas
Iš užsienio atkeliavusi degustacinių vakarienių mada užvaldė Lietuvą. Jas ruošia dažnas savo virtuve ir jai vadovaujančiu meistru pasigirti norintis restoranas, kavinė ar net baras. Netrukus prasidėsiančiame kalėdiniame šurmulyje, lankydamiesi degustacinėse vakarienėse, šventes skubės sutikti kolegos ir draugai. Vis tik, jei geriausiai jaučiatės namie ir juose norite susitikti su draugais, sukviesti šeimą, gimines, čia savo svečius taip pat galite nudžiuginti degustacine vakariene.
Ukrainos prokurorai pradėjo tyrimą dėl Putino ir Berlusconi vyno degustacijos Kryme
Ukraina pradėjo baudžiamąjį tyrimą dėl Maskvos aneksuotame Kryme buvusio vyno degustavimo, kuriame dalyvavo Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir jo draugas, buvęs Italijos premjeras Silvio Berlusconi; jiedu esą atkimšo 100 tūkst. JAV dolerių vertės šimtmečių senumo vyno butelį, šeštadienį pranešė prokurorai.
Skanėstus garsenybės skanavo užrištomis akimis
Viename Gedimino prospekte įsikūrusiame prekybos centre įvyko neįprasta maisto degustacija. Žinomi šalies žmonės patiekalus ragavo užrištomis akimis. Į šią gastronominę avantiūrą leidosi Elena Puidokaitė, Paulius Skučas, Alesia Mačiulis, Rūta Lukoševičiūtė, Urtė Šilagalytė, Baiba Skurstenė. Trečiadienio pavakarę, pirmą kartą Lietuvoje surengta akla patiekalų degustacija netradicinėje erdvėje – „IKI“ maisto prekių parduotuvėje Vilniuje.
Šventė gomuriui palepinti
„Lietuvos žinios“ ir kulinarijos studija ČIOP ČIOP gero maisto ir vyno mėgėjams surengė išskirtinės kokybės jautienos kepsnių ir vyno degustaciją. Kartu su partneriais – UAB „Agrolinija“, UAB „Bacchus & Co“, valdančia parduotuvę „Vyno bankas“, ir kulinarijos–konditerijos įmone „Mažoji Ragainė“ – „Lietuvos žinios“ kartu su kulinarijos studija ČIOP ČIOP sukvietė vertinančiuosius kokybišką maistą paskanauti jautienos didkepsnių ir prie jų derančio vyno.
Prasidėjo „Vyno dienos 2014“
Šiandien Vilniuje prasideda didžiausia tarptautinė vyno paroda Baltijos šalyse „Vyno dienos 2014“. Tikimasi, kad šiais metais ją aplankys apie 4,5 tūkst. vyno mėgėjų. Pasak parodos koordinatorės Agnės Dirgėlienės, šis skaičius kiekvienais metais didėja maždaug 20–25 procentų, o tai rodo, kad Lietuvoje vynas tampa vis populiaresniu gėrimu. „Šiemet renginyje dalyvauja 50 gamintojų ir importuotojų, iš kurių net 40 yra vietiniai. Visi jie pristatys šimtus įvairių gėrimų.
Vyno horoskopas
Paaiškėjo, kad potraukis vienam ar kitam alkoholiniam gėrimui tiesiogiai priklauso nuo žvaigždžių, todėl į alkoholio vartojimą astrologai turi savo požiūrį.
Jie rekomenduoja negerti daug vyno per pilnatį ar jaunatį. Šiomis dienomis esame pažeidžiamiausi ir kepenys negali perdirbti tiek alkoholio, kaip paprastomis dienomis. Prieraišumas konkrečiam alkoholiui priklauso ir nuo žmogaus charakterio savybių.
Vilnietėms pristatyta drabužių, kurie keičiasi pagal norą ir... orą, kolekcija
Į sostinės restoraną „Green Hall“ ketvirtadienio vakarą rinkosi verslo moterys ir žinomos vilnietės. Čia vyko kaunietės dizainerės Liubovės Čaplikienės kolekcijos „Dešimt viename“ pristatymas. Į vakarą atvyko renginių vedėja Daiva Tamošiūnaitė, verslininkė Asta Jonušienė, aktorė Lina Bražinskaitė-Tupikovskienė, valdininkė Nijolė Statkutė, įvaizdžio konsultantė Alvyda Jasilionytė, skrybėlaičių kūrėja Anna Mois.
REKLAMA
REKLAMA
Kembridžo universiteto garbę degustuojant vyną gynė ir lietuvė
Tarp vienų garsiausių pasaulio universitetų – Oksfordo ir Kembridžo – konkurencija vyksta ir degustuojant vyną. Šių metų varžybose Kembridžo garbę gynė ir lietuvė, išsiskyrusi ir neįprastai garsiais vyno degustavimo įgūdžiais.
Beaujolais Nouveau vyno šventėje Vilniaus centre apsilankė garbingiausi svečiai
Prancūzijos Ambasada Lietuvoje ir Prancūzijos-Lietuvos prekybos rūmai „Novotel“ viešbutyje surengė Beaujolais Nouveau vyno šventę, kurios metu buvo pristatytas prancūziškas jaunas Božolė vynas, gaminamas Božolė regione.
Šis išskirtinis vynas yra gaminamas iš Gamay vynuogių veislės ir oficialiai išleidžiamas į prekybą trečiąjį lapkričio ketvirtadienį. Kadangi vynas gaminamas supaprastintos fermentacijos būdu, ji galima gerti praėjus jau šešioms savaitėms po vynuogių derliaus nuėmimo.
Paryžiuje vyks Monmartro vynuogių derliaus šventė
Ruduo – puikus metas pramogauti, keliauti ir dalyvauti įdomiuose renginiuose užsienyje. Vienas jų – Paryžiuje vyksianti Monmartro vynuogių derliaus šventė, rašo kelionių tinklalapis Makalius.lt.
Jei dievinate prancūzišką vyną, gurmaniškus užkandžius ir paryžietišką dvasią, jūsų rudens must see – spalio 10–14 d. Paryžiuje vyksianti Monmartro vynuogių derliaus šventė. Ši šventė organizuojama kiekvienais metais ir kaskart sutraukia vis daugiau dalyvių bei žiūrovų.
Verslininkės R. Martens dėmesio sulaukė čilietiško vyno degustacija
Šį vakarą Vilniaus Rotušėje įsikūrusiame restorane „Žuvinė“ įvyko centrinio regiono Čilės vynų „Santa Rita“ degustacija. Vynus pristatė someljė čilietis Jaime de la Barra iš vyninės Santa Rita.
Vakaras pasižymėjo itin gera atmosfera: skoningas restorano interjeras, puikus aptarnavimas, besišypsantys verslininkai, atėję po darbų atsipalaiduoti geroje kompanijoje.
Skambant gyvai muzikai, svečiai turėjo progą paragauti ir prie vynų priderintų restorano virtuvės šefo ruoštų patiekalų.
Gardžiausios kavos ragausime Londone vyksiančiame Kavos festivalyje
Balandžio mėnesio 27-29 dienomis Londone vyks Kavos festivalis (London Coffee Festival). Festivalis yra Britanijos nacionalinės Kavos savaitės renginių dalis. Visi norintys galės įsigyti aukščiausios rūšies kavos ir sudalyvauti įvairiose degustacijose, rašo kelionių tinklalapis Makalius.lt.
Festivalio metu įvairiose vietose vyks pasirodymai, skambės gyva muzika. Veiksmas vyks Hyde Park, Shoreditch, Soho, restorane The Lab ir dar keliose vietose.
Parodoje „Vyno dienos. Vilnius 2011“ – skoniai ir kvapai iš viso pasaulio
Nors lietuviai mėgsta girtis, kad esame aludarių kraštas, vyndarystės tradicijos mūsų kultūrai nėra svetimos, o domėjimasis lietuviškais ir užsienyje gaminamais vynais, vyno degustavimo kultūra ir kulinarija didėja. Anot parodos organizatorių, vyno pažinimas yra praktinis užsiėmimas, todėl parodos metu bus degustuojami keli šimtai skirtingų pavadinimų vynų.
Žvėryne - sėklų valgymas ir mainai
„Balsas.lt“ skaitytojos Vitalija Pilipauskaitė ir Julija Smiškal informuoja, kad restorane „Jalta“ vyks valgomųjų sėklų mainai ir patiekalų su sėklomis degustacija.
Sakoma, kad gera šeimininkė neišmeta nė vienos valgomojo augalo dalies. Pasirodo, ne tik iš taupumo – štai morkų lapuose vitamino C būna gerokai daugiau nei šakniavaisiuose, o kasdien suvalgę kelias obuolio sėkleles gautume visą mums reikalingą jodo dozę.