• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį vakarą Vilniaus Rotušėje įsikūrusiame restorane „Žuvinė“ įvyko centrinio regiono Čilės vynų „Santa Rita“ degustacija. Vynus pristatė someljė čilietis Jaime de la Barra iš vyninės Santa Rita.

Šį vakarą Vilniaus Rotušėje įsikūrusiame restorane „Žuvinė“ įvyko centrinio regiono Čilės vynų „Santa Rita“ degustacija. Vynus pristatė someljė čilietis Jaime de la Barra iš vyninės Santa Rita.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vakaras pasižymėjo itin gera atmosfera: skoningas restorano interjeras, puikus aptarnavimas, besišypsantys verslininkai, atėję po darbų atsipalaiduoti geroje kompanijoje.

REKLAMA

Skambant gyvai muzikai, svečiai turėjo progą paragauti ir prie vynų priderintų restorano virtuvės šefo ruoštų patiekalų. Ant stalų galima buvo pamatyti užkandžių: trijų skonių alyvuogių - traiškytų, rioja ir džiovintų, prosciuto kumpio, pelėsinio sūrio, riešutų, vynuogių.

REKLAMA
REKLAMA

Šie patiekalai buvo derinami prie baltų vynų Santa Rita Savingnon Blanc, Riesling ir Medalla Real Gran Reserva Chardonnay, taip pat rožinio vyno Rose Cabernet Sauvignon bei raudono vyno Reserva Pinot Noir, Carmanere bei Medalla Real Gran Reserva Cabernet Sauvignon.

Somelje atskleidė, kad kiekvienas vynas turi savo išskirtinę istoriją, pavyzdžiui, vynas Savignon Blanc 120  skirtas pagerbti 120 patriotų, kurie padėjo Čilei siekti nepriklausomybės. „Tai tarsi balti žmonės“, - kalbėjo jis. „Jeigu jie patenka į karštas oro sąlygas, jie nudega. Taip pat ir šių vynuogių rūšis, kuris pernokusi praranda savo skonį“, - pasinėrė į istoriją J. Barra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Renginio svečiai atrodė patenkinti po to, kai turėjo galimybę paragauti subtilių vynų skonių ir išsirinkti labiausiai sau patinkantį. Tarp svečių buvo galima pastebėti ir Vilniaus verslininkę Rasą Martens, kuri pasinėrė į čilietiškų vynų rojų.

REKLAMA

Po poros valandų trukusio šviesių septynių rūšių vynų degustavimo, svečiai buvo pamaloninti pagrindiniu patiekalu, kuris išsiskyrė itin subtiliu ir gurmanišku skoniu: tai buvo raudonajame vyne marinuotais vaisiais įdarytas veršiukas su keptu sūriu ir datulėmis. Prie šio patiekalo someljė parekomendavo Santa Rita Triple C vyną, kuris pasižymėjo sodriu skoniu.

Prie deserto „Monmartro“, t.y. trijų saldžių užkandėlių su ožkos sūriu, J. Barra pasiūlė saldų vyną Santa Rita Late Harvest Muscatel.

Balsas.lt įspėja, kad vartodami alkoholį rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų