Vakaras pasižymėjo itin gera atmosfera: skoningas restorano interjeras, puikus aptarnavimas, besišypsantys verslininkai, atėję po darbų atsipalaiduoti geroje kompanijoje.
Skambant gyvai muzikai, svečiai turėjo progą paragauti ir prie vynų priderintų restorano virtuvės šefo ruoštų patiekalų. Ant stalų galima buvo pamatyti užkandžių: trijų skonių alyvuogių - traiškytų, rioja ir džiovintų, prosciuto kumpio, pelėsinio sūrio, riešutų, vynuogių.
Šie patiekalai buvo derinami prie baltų vynų Santa Rita Savingnon Blanc, Riesling ir Medalla Real Gran Reserva Chardonnay, taip pat rožinio vyno Rose Cabernet Sauvignon bei raudono vyno Reserva Pinot Noir, Carmanere bei Medalla Real Gran Reserva Cabernet Sauvignon.
Somelje atskleidė, kad kiekvienas vynas turi savo išskirtinę istoriją, pavyzdžiui, vynas Savignon Blanc 120 skirtas pagerbti 120 patriotų, kurie padėjo Čilei siekti nepriklausomybės. „Tai tarsi balti žmonės“, - kalbėjo jis. „Jeigu jie patenka į karštas oro sąlygas, jie nudega. Taip pat ir šių vynuogių rūšis, kuris pernokusi praranda savo skonį“, - pasinėrė į istoriją J. Barra.
Renginio svečiai atrodė patenkinti po to, kai turėjo galimybę paragauti subtilių vynų skonių ir išsirinkti labiausiai sau patinkantį. Tarp svečių buvo galima pastebėti ir Vilniaus verslininkę Rasą Martens, kuri pasinėrė į čilietiškų vynų rojų.
Po poros valandų trukusio šviesių septynių rūšių vynų degustavimo, svečiai buvo pamaloninti pagrindiniu patiekalu, kuris išsiskyrė itin subtiliu ir gurmanišku skoniu: tai buvo raudonajame vyne marinuotais vaisiais įdarytas veršiukas su keptu sūriu ir datulėmis. Prie šio patiekalo someljė parekomendavo Santa Rita Triple C vyną, kuris pasižymėjo sodriu skoniu.
Prie deserto „Monmartro“, t.y. trijų saldžių užkandėlių su ožkos sūriu, J. Barra pasiūlė saldų vyną Santa Rita Late Harvest Muscatel.
Balsas.lt įspėja, kad vartodami alkoholį rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove.