• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Jau krenta obuoliai. Dar krituoliai, bet jau dideli, jau naudojami. Gaila išmesti į kompostą. Kartais darau sultis, o šiemet bandau obuolių actą. Susiradau receptą, kur nereikia dėti cukraus. Obuoliai jau dideli, beveik prinokę, tai iš nuluptų verdu obuolių košę. Labai skanu valgyti su medumi, o luobeles kraunu į stiklainiukus“, – sako tinklaraščio „Mano žolelės“ autorė žolininkė Jolanta.

„Jau krenta obuoliai. Dar krituoliai, bet jau dideli, jau naudojami. Gaila išmesti į kompostą. Kartais darau sultis, o šiemet bandau obuolių actą. Susiradau receptą, kur nereikia dėti cukraus. Obuoliai jau dideli, beveik prinokę, tai iš nuluptų verdu obuolių košę. Labai skanu valgyti su medumi, o luobeles kraunu į stiklainiukus“, – sako tinklaraščio „Mano žolelės“ autorė žolininkė Jolanta.

REKLAMA

Žolininkė Jolanta kartu su skaitytojais dalijasi obuolių acto receptu:

Švarius stiklainius 2/3 pripildome obuolių luobelių, graužtukų – kas lieka. Užpilame vandeniu. Uždedame svarelį, kad visi obuoliai liktų po vandeniu. Uždengiame rankšluostėliu nuo musyčių

Laikome šiltai 36–48 valandas. Per tą laiką atsirandą burbuliukų. Skystį nukošiame, supilame į indus ir uždengiame orui pralaidžiu audeklu. Aš užtraukiau nailoninę kojinytę. Vėlgi nuo visokių musyčių.

REKLAMA
REKLAMA

Dabar reikia šiltai laikyti 4–6 savaites. Jau nuo 4 savaitės galima uostymo ar ragavimu nustatyti, ar actas jau tinkamas. O tada jau supilstyti į butelius.

„Man acto reikia daug. Ir ne tik virtuvėje. Esu labai patenkinta valymo priemone iš obuolių acto ir apelsinų žievelių. Žiemą reiks vėl prisiruošti ateinantiems metams. Išbandžiau gerą būdą atkimšti virtuvės kriauklę, kai jau visko ten prisirenka: įberiu sodos, užpilu acto ir tada dar nupilu verdančiu vandeniu“, – priduria žolininkė Jolanta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų