Kotletams: 1 kg maltos kiaulienos; 2 kiaušinių; 2 riekelės batono; 1 st pieno; 0,5 svogūno; 2 skiltelių česnako; žiupsnio pipirų; druskos pagal skonį; miltų kotletams apvolioti pagal poreikį; aliejaus kepimui pagal poreikį.
Voveraičių padažui: 0,5 l apvirtų voveraičių; 1 svogūno; 200 ml grietinėlės; pundelio krapų; žiupsnio druskos; 50 g sviesto.
Į kiaulieną mušame kiaušinius, beriame druskos, pipirų, smulkintą svogūną ir česnaką. Batoną užpilame pienu ir paliekame šiek tiek brinkti. Sudedame į mėsą. Masę gerai išmaišome.
Formuojame kotletukus, apvoliojame miltuose ir kepame įkaitintame aliejų, iš abiejų pusių, kol iškeps ir gražiai apskrus.Padažui ištirpiname sviestą prikaistuvyje. Svogūną supjaustome smulkiais kubeliais.
Suberiame į keptuvę ir pakepiname, kol svogūnai suminkštės. Suberiame voveraites. Užpilame grietinėle, beriame žiupsnį druskos. Padažą pakaitiname, kol pradės tirštėti. Pagardiname smulkintais krapais.Kotletus apliejame padažu. Valgome su šviežiomis virtomis bulvėmis.