Puiki proga išbandyti šį receptą ir pasilepinti sočiu bei gardžiu rudenišku patiekalu.
Blyneliams reikės:
5 nedidelių bulvių, 250-300 ml pieno, 250-300 gramų miltų, 3-4 česnako skiltelių, 3 kiaušinių, šaukštelio cukraus, 3 valgomųjų šaukštų aliejaus, 1 arbatinio šaukštelio druskos, petražolių ir kitų žalumynų.
Paruošimas
1. Iš pradžių nulupame ir į 4 dalis supjaustome bulves, užpilame vandeniu ir išverdame.
2. Leidžiame šiek tiek atvėsti, paskui bulves kartu su vandeniu sutriname į košę.
3. Po to dėkite į bulvių masę nuluptą ir išspaustą česnaką, kiaušinius, miltus bei pieną (užviriname).
4. Tada dėkite aliejų ir druską. Kruopščiai permaišykite ir leiskite tešlai 20 minučių "pailsėti".
5. Paskui kepkite įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus, vidutinio dydžio plonus blynelius.
6. Pastebėjimas: Jeigu norisi į tokius blynus galima įsukti ir iškepto faršo ar smulkiai pjaustytų mėsos gabaliukų.
Recepto šaltinis: worldrecipes.eu/lt