Tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė Audronė dalijasi čenakų receptu, tačiau juos gamino viename puode. Jos teigimu, pagaminti labai paprasta, o skonis išties džiugina. Svarbiausia, kad nereikės ilgai vargti gaminant.
Troškiniui reikės:
700 gr. kiaulienos mentės, bulvių,morkų, 2 svogūnų, 3 v.š. pomidorų padažo, sultinio, mėsos prieskonių, česnako granulių, paprikos miltelių, prieskoninių žolelių, pipirų ir druskos, aliejaus.
Gaminimo eiga
Mėsą supjausčiau nedideliais gabaliukai, pagardinau prieskoniais ir uždengusi maistine plėvele palikau marinuotis nakčiai šaldytuve.
Bulves supjausčiau vidutinio dydžio gabaliukais, morkas griežinėliais, svogūnus susmulkinau.
Į puodą įpyliau truputį aliejaus ir jame apkepinau svogūnus su morkomis.
Į apkeptas daržoves sudėjau mėsą ir troškinau apie ~10 - 12 min. ( skysčio papildomai pilti į puodą nereikia, nes jo pakankamai susidaro nuo daržovių ir mėsos ).
Paskui į puodą sudėjau bulves ir supyliau sultinį, kad vos apsemtų bulves pagardinau druska, prieskoninėmis žolelėmis, įdėjau lauro lapelį ir uždengusi puodą toliau troškinau.
Po ~ 20 min. į puodą įdėjau pomidorų padažo ir dar troškinau apie 10 min.
Viskas, čenakai, vieno puodo patiekalas pagamintas.