Didžiausias trijų šefų galvosūkis, kurį tenka spręsti važiuojant vis pas kitus šalies gyventojus, yra vietos stygius. Todėl kai ką, su kuo būtų patogu gaminti, jie įprato pasiimti iš namų.
„Aš pasiėmiau peilį, troškintuvą ir indukcinę viryklę. Tai reiškia, kad būsiu tiek autonomiškas, kad gaminti galėsiu net ir pas bobutę duše“, – kaip visuomet progos pajuokauti nepraleis Liutauras.
Kulinarus nustebins 1 dalykas
Visgi susipažinę su Jaruševičių šeima ir pamatę jų virtuvę, trys kulinarai liks labai maloniai nustebinti. „Nesitikėjau, kad bus tokie erdvūs namai ir didžiulė virtuvė. Man atrodo, kad šie žmonės turi viską – tikriausiai nė neprireiks naudoti savo atsivežtų dalykų“, – džiaugsis D. Špakauskas.
Ir iš tiesų – nuostabaus grožio name Mantas ir Jurgita Jaruševičiai augina net tris vaikus. Ir nors jų virtuvė nuostabi, netrukus paaiškės, kad su čia gimstančiais patiekalais įtikti vaikams nėra paprasta – kiekvienas iš jų turi savitą skonį.
Šeima pasakos ne itin mėgstanti jūros gėrybes, o tėtis atskleis vengiantis ir kalendros. „Kai perku turguje žalumynus, Mantas visada pardavėjos klausia, ar negalėtų jai sumokėti, jog ji man kalendros išvis neparduotų“, – juoksis Jurgita.
Negana to, viskas, kas yra skaniausia vyriausiajam sūnui, neskanu vidurinei šeimos dukrai. O kas skanu jai, neskanu broliui. „Su tėvais visuomet daug lengviau nei su vaikais. Tą matome ir čia: trys vaikai – trys skirtingi skoniai“, – sakys Dainius.
Tiesa, šefų laukia ir daugiau iššūkių… Šeimos dukra iškart pamatys, kad vienas iš šefų savo patiekalą pasiruošęs pagardinti grybais, o juos čia valgo tik tėvai! Taip pat ji norėtų, kad šefai ruoštų maistą su pirštinėmis arba bent jau nuolatos plautų rankas… Kuriam iš šefų pavyks tai įvykdyti?
Julija šįkart šeimai nuspręs paruošti batatus su skirtingais įdarais. „Receptas, pagal kurį gaminsiu, bus labai paprastas ir visiems suprantamas. Padarysiu dvi įdaro variacijas – vienas bus skirtas tėvams, o kitas vaikams. Pagalvojau apie tai, kas vaikystėje patikdavo man, tad vaikų batatai bus užkepti sūriu“, – savo paslaptį atskleis ji.
Dainius gamins saldžiarūgštę vištieną su daržovėmis ir Udon makaronais. „Galbūt pica būtų buvęs saugesnis pasirinkimas, bet pabandysiu surizikuoti“, – sakys jis.
Tuo tarpu Liutauras rinksis saldžią vakarienės versiją ir gamins ožkos sūrio pyragą su mangais. Tiesa, jis ras būdą, kaip papirkti ne tik vaikus, bet ir jų mamą, kuriai dar prieš pradėdamas gaminti įteiks gėlę!
Tiesa, begaminant, jam teks ir improvizuoti. Tačiau Liutaurui tai – ne bėda. „Improvizuoti gali tada, kai žinai, ką darai“, – auksinę taisyklę atskleis jis.
O kuris patiekalas labiausiai patiks šeimai, sužinosite jau netrukus.
„IKI šefų kovos“– šeštadieniais, 17.30 val. per TV3!
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!