Jūros gėrybių troškiniui reikės:
- 200 g baltos žuvies filė gabaliukų
- 200 g išvalytų krevečių
- 200 g midijų
Sultiniui reikės:
- 2 l vandens
- 500 g pigios šaldytos žuvies (pvz. jūros lydekos)
- 150 g svogūno
- 100 g poro
- 150 g pankolio
- 15 g česnako
- 300 g pomidorų
- 5 g čiobrelių
- 5 g saldžios paprikos miltelių
- 1 g kumino
- 2 g maltų juodųjų pipirų
- 2 g aštrių čili dribsnių ar miltelių
- 15 g druskos
- 50 g alyvuogių aliejaus
- Pusės apelsino žievelės ir sulčių
Gaminimo eiga:
- Puode įkaitinti aliejų, dėti smulkintus svogūnus, porus bei pankolį, kepti 3-5 min.
- Tada sudėti smulkintą česnaką, prieskonius bei čiobrelį, pakaitinti dar 1 min.
- Dėti susmulkintą žuvį, maišant pakepti ant vidutinės ugnies dar 3-5 min., kol žuvis pradės byrėti.
- Tada pilti vandenį, apelsino sultis, dėti žievelę, druską ir virti ant vidutinės ugnies apie 30 min.
- Viską dėti į smulkintuvą ir gerai susmulkinti.
- Nukošti, tirščius išmesti, o sultinį vėl užvirti.
- Į užvirusį sultinį dėti jūros gėrybes ir kaitinti kol užvirs.
- Uždengti dangčiu ir leisti pavirti apie 2 min.
- Išjungti ugnį ir leisti dar 5 min. pastovėti.
- Patiekti su traškia duona.
Daugiau apie „IKI šefų kovos“ – čia.
Laida „IKI šefų kovos“ – šeštadienais 17:30 val. per TV3!
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!