Lilė pasakoja, kad pasirinko geriausią darbą – sūrių ūkyje. O viskas prasidėjo nuo vaikystės – moteris labai mėgo pieno produktus, vėliau, susipažinusi su vyru apsigyveno vienkiemyje, ieškodami būdo pragyventi, įsigijo penkias karves. Dabar karvių čia nebėra – būtų per sunku ir prižiūrėti karves, ir gaminti sūrius.
Sūrius Lilė gamina maždaug 23 metus ir bėgant metams asortimentas plėtėsi – čia galima rasti ir tradicinio balto sūrio, ir rūkytų sūrių su įvairiomis žolelėmis ir prieskoniais, ir desertinių sūrių. Moteris skaičiuoja, kad asortimentą dabar sudaro devyni skirtingi sūriai.
Versle sukasi visa šeima – sūnus tvarko dokumentus, vyras perka pieną, rūko sūrius, remontuoja techniką, o Lilė prižiūri gamybos procesą ir išvežioja produkciją.
Nors pradžia buvo nelengva, dabar be šios veiklos šeima nė neįsivaizduoja savo gyvenimo. Veiksmas čia vyksta pastoviai, nors, kaip sako Lilė, jų gamykla nėra didelė – dirbama dvejomis pamainomis, čia darbuojasi devyni darbuotojai ir Lilė su šeima.
Susipažinęs su gamybos procesu ir išragavęs visų rūšių sūrių, įkvėptas jų skonių ir šylančių orų Gian Luca parodė, kaip pasigaminti grilyje keptą varškės sūrį su jautiena. Išbandykite patys – skonis maloniai nustebins.
Grilyje keptas varškės sūris su jautiena
Reikės: 1 vnt. varškės sūrio; „Agaras“ jautienos išpjovos pjausnių; 1 vnt. citrinos; 1 vnt. laimo; čili pipiro; balzaminio acto; druskos; pipirų; alyvuogių aliejaus; 3 skiltelių česnako; šviežio rozmarino; šviežio čiobrelio.
Jautienos pjausnius kepame grilyje kelias minutes iš vienos pusės. Varškės sūryje padarome įpjovas ir į jas dedame smulkintą citriną, laimą, rozmariną.
Pagardiname čili pipirais ir apklojame grilyje kepta mėsa. Užberiame druskos, pipirų, negailime alyvuogių aliejaus. Suvyniojame į foliją ir kepame grilyje 10 minučių. Iškepus, papuošiame žalumynais ir pagardiname balzaminiu actu. Skanaus!