Geriau pažinti lietuvių mėgstamus šventinius patiekalus ir kiaušinių marginimo subtilybes jam padėjo trijų vaikų tėvai Žemyna ir Giedrius.
O kokios Velykos be kiaušinių? Juk tai – pagrindinis šios šventės patiekalas, nugulantis ant kiekvieno stalo. Tad Salvatore pakvietė į virtuvę ir pasidalino vienu mėgstamiausių savo receptų: jis pagamino šonine įdarytus kiaušinius.
Tai ne tik gardus patiekalas, bet ir puikus būdas panaudoti likusius kiaušinius!
Šonine įdaryti kiaušiniai
Reikės: 5 vnt. kietai virtų kiaušinių; 3 v. š. „Hellman‘s Original“ majonezo; 50 g kiaulienos šoninės; 1 v. š. alyvuogių aliejaus; 1 a. š. rūkytos paprikos; 1 a. š. garstyčių.
Išvirtus kiaušinius nulupame ir pjauname pusiau. Išimame trynius ir atskirame indelyje gerai sutriname šakute.
Supjaustome šoninę juostelėmis ir pakepame įkaitintoje keptuvėje kelias minutes. Į trynius dedame garstyčių, majonezo ir rūkytos paprikos. Išmaišome ir masę dedame į konditerinį švirkštą, ja užpildome baltymus. Skanaus!