Sekmadienį virtuvės šefas lankėsi Šakių rajone, Gelgaudiškyje, kur kartu su laidos viešnia Irma vaikščiojo po Gelgaudiškio dvaro apylinkes.
Persikėlus į virtuvę, Gian Luca pirmą kartą sužinojo, kaip gaminamas tikras lietuviškas Velykų zuikis, o vėliau pats pagamino jautienos kepsnį su kreminiu žolelių padažu. Šis patiekalas tiks ir kasdienai, ir šventiniam stalui.
Jautienos kepsnys su kreminiu žolelių padažu
Reikės: „Feel the beef“ 60 d. sausai brandintos T-bone jautienos; „Philadelphia“ tepamo sūrio su žolelėmis“; 1 a. š. grūdėtų garstyčių; 1 a. š. garstyčių; 1 a. š. sezamų pastos; druskos; pipirų.
Jautieną nusausiname ir dedame į įkaitintą grilį. Kepame iš vienos ir kitos pusės po 2 minutes. T formos kaulą apdeginame degintuvu.
Paruošiame padažą: tepamą sūrį sumaišome su garstyčiomis ir sezamų pasta, pagardiname druska ir pipirais. Iškepusią mėsą suvyniojame į foliją ir leidžiame pastovėti 10 minučių. Supjaustome ir patiekiame su padažu. Skanaus!