Šįkart Gian Luca, kartu su „Power Hit Radio“ laidų vedėja ir bičiule Elena Karaliene keliavo į Šakių rajoną, Gelgaudiškio dvarą, kur susitiko su kavinės „Vakarų užuovėja“ savininke Irma. Čia, Gelgaudiškyje, stovi ne tik gražus dvaras, bet ir gaminamas gardžiausias Velykų zuikis.
Su laidos viešnia vaikščiodamas po dvaro apylinkes virtuvės šefas atskleidė, kad tikro Velykų zuikio net nėra ragavęs ir nėra apie jį girdėjęs – per Velykas su šeima jis gamina ėriuką ar kitą mėsą, o per šventes mėgaujasi šokoladiniais zuikiais.
Pokalbiams persikėlus į virtuvę, Irma pagamino gardų ir sultingą Velykų zuikį. Nedvejojame, kad jis ras vietą ir ant jūsų šventinio stalo.
Gardus ir sultingas Velykų zuikis
Reikės: 400 g kiaulienos faršo; 1 vnt. svogūno; 1 vnt. kiaušinio; 1 v. š. grietinės; maltų džiūvėsėlių; druskos; pipirų; mėgstamų prieskonių mėsai.
Įdarui: smulkintos morkos, džiovintų abrikosų ir slyvų.
Į mėsą dedame labai smulkiai supjaustytą svogūną. Mušame kiaušinius, pagardiname smulkintu muskatu, mėsos prieskoniais, druska, pipirais ir pradedame gerai maišyti.
Dedame šaukštą grietinės, vėl gerai išmaišome. Įberiame džiūvėsėlių, išmaišome ir pradedame mėsą mušti. Imame iš dubens ir staigiai metame atgal, kad neliktų oro tarpelių. Jeigu norime, galima į mėsą įdėti tarkuotos morkos ar džiovintų abrikosų bei slyvų.
Suformavus, aptepame kiaušinio tryniu ir iš lauro lapelių bei gvazdikėlių formuojame zuikio veidą. Kepame 30-35 min. 180 laipsnių orkaitėje. Skanaus!