Šio sekmadienio laidos tema – desertai. Agnė nustebino panakota su kokosais ir braškėmis, Vaiva – neįprasta lietuviška tiramisu versija. Laidoje viešnios parodė, kaip juos pasigaminti paprastai ir pigiai namuose.
Išbandykite šiuos receptus ir nustebinkite jais brangiausius žmones ne tik Valentino dieną – šie desertai idealiai tiks visoms progoms.
Panna Cotta su kokosais ir braškėmis
Reikės:
- 6,25 g želatinos lapeliais;
- 168 g grietinėlės;
- 196 g kokosų pieno;
- 140 g kondensuoto pieno;
- 200 g braškių;
- 4 g želatinos;
- 24 g vandens;
- 30 g cukraus.
Želatinai leidžiame išbrinkti vandenyje. Į prikaistuvį supilame grietinėlę ir kokosų pieną. Pakaitinus supilame kondensuotą pieną. Viską gerai išmaišome ir supilame į indelius.
Leidžiame sustingti, o per tą laiką pagaminame braškinį sluoksnį: braškes sumaišome su želatina ir cukrumi, pakaitiname ir šiek tiek atvėsinus supilame ant grieitnėlės sluoksnio. Kai desertas sustingsta, dekoruojame uogomis ir kokosų drožlėmis.
Tiramisu su šaltalankiais ir svarainiais
Reikės:
- „Damų pirštelių“ sausainių;
- 200 ml šaltalankio sulčių;
- 2 v. š. cukraus;
- 120 ml svarainių sirupo;
- 120 g kiaušinių trynių;
- 80 g sviesto;
- 1 v. š. kukurūzų krakmolo;
- 60 g kiaušinio baltymų;
- 70 g cukraus;
- 115 g šaltalankių sulčių;
- 6 g Agar Agar;
- 150 g obuolių tyrės;
- 170g cukraus;
- Citrinos rūgšties;
- Druskos.
Garų vonelėje svarainių pašildome sirupą, plona srovele supilame į kiaušinių trynius ir intensyviai maišant užverdame. Įmaišome sviestą. Uždengiame maistine plėvele ir leidžiame atvėsti. Kai atvėsta, suplakame ir perkeliame į konditerinį maišelį.
Gaminame zefyro kremą: suplakame kiaušinių baltymus, cukrų, citrinos rūgštį ir druską. Tuo pačiu verdame šaltalankių sirupą – pilame sultis, agarą, obuolių tyrę ir cukrų.
Sausainius merkiame į sirupą, sluoksniuojame su šaltalankių ir svarainių kremiais. Papuošiame gėlėmis iš zefyro. Skanaus!
„La maistas. Iššūkis“ – sekmadieniais, 9 val. per TV3!
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!