• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artėjant Valentino dienai, vis dažniau ieškoma desertų receptų. Jei ir jums pritrūko idėjų, kuo nustebinti mylimuosius, TV3 laidos „La maistas. Iššūkis“ viešnios dalijasi itališkos klasikos – tiramisu ir panakotos – receptais.

Artėjant Valentino dienai, vis dažniau ieškoma desertų receptų. Jei ir jums pritrūko idėjų, kuo nustebinti mylimuosius, TV3 laidos „La maistas. Iššūkis“ viešnios dalijasi itališkos klasikos – tiramisu ir panakotos – receptais.

REKLAMA

Šio sekmadienio laidos tema – desertai. Agnė nustebino panakota su kokosais ir braškėmis, Vaiva – neįprasta lietuviška tiramisu versija. Laidoje viešnios parodė, kaip juos pasigaminti paprastai ir pigiai namuose.

Išbandykite šiuos receptus ir nustebinkite jais brangiausius žmones ne tik Valentino dieną – šie desertai idealiai tiks visoms progoms.

Panna Cotta su kokosais ir braškėmis

Reikės:

  • 6,25 g želatinos lapeliais;
  • 168 g grietinėlės;
  • 196 g kokosų pieno;
  • 140 g kondensuoto pieno;
  • 200 g braškių;
  • 4 g želatinos;
  • 24 g vandens;
  • 30 g cukraus.

Želatinai leidžiame išbrinkti vandenyje. Į prikaistuvį supilame grietinėlę ir kokosų pieną. Pakaitinus supilame kondensuotą pieną. Viską gerai išmaišome ir supilame į indelius.

REKLAMA
REKLAMA

Leidžiame sustingti, o per tą laiką pagaminame braškinį sluoksnį: braškes sumaišome su želatina ir cukrumi, pakaitiname ir šiek tiek atvėsinus supilame ant grieitnėlės sluoksnio. Kai desertas sustingsta, dekoruojame uogomis ir kokosų drožlėmis.

REKLAMA

Tiramisu su šaltalankiais ir svarainiais

Reikės:

  • „Damų pirštelių“ sausainių;
  • 200 ml šaltalankio sulčių;
  • 2 v. š. cukraus;
  • 120 ml svarainių sirupo;
  • 120 g kiaušinių trynių;
  • 80 g sviesto;
  • 1 v. š. kukurūzų krakmolo;
  • 60 g kiaušinio baltymų;
  • 70 g cukraus;
  • 115 g šaltalankių sulčių;
  • 6 g Agar Agar;
  • 150 g obuolių tyrės;
  • 170g cukraus;
  • Citrinos rūgšties;
  • Druskos.

 

Garų vonelėje svarainių pašildome sirupą, plona srovele supilame į kiaušinių trynius ir intensyviai maišant užverdame. Įmaišome sviestą. Uždengiame maistine plėvele ir leidžiame atvėsti. Kai atvėsta, suplakame ir perkeliame į konditerinį maišelį.

REKLAMA
REKLAMA

Gaminame zefyro kremą: suplakame kiaušinių baltymus, cukrų, citrinos rūgštį ir druską. Tuo pačiu verdame šaltalankių sirupą – pilame sultis, agarą, obuolių tyrę ir cukrų.

Sausainius merkiame į sirupą, sluoksniuojame su šaltalankių ir svarainių kremiais. Papuošiame gėlėmis iš zefyro. Skanaus!

„La maistas. Iššūkis“ – sekmadieniais, 9 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų