Iš maisto likučių galite pagaminti ne tik gardžius pietus, bet net ir saldų šokoladinį pyragą savo visai šeimai ir artimiesiems.
1. Makaronai su kalakutiena
Reikės:
400 g makaronų, 2 puodelių brokolių, 3 šaukštų alyvuogių aliejaus, 400 g pjaustyto kalakuto, 2 šakelių petražolių, druskos ir mėgstamo tarkuoto sūrio.
Gaminimas:
1. Išvirkite makaronus, kaip nurodyta ant pakuotės. Verdant juos paskutines minutes, į puodą įdėkite brokolius. Nupilkite vandenį ir palikite juos puode.
2. Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus. Į įkaitintą keptuvę sudėkite pjaustytą kalakutą, petražoles ir druską. Viską pakepkite 3 – 5 minutes.
3. Sudėkite keptą kalakutą ant makaronų, apibarstykite sūriu ir užpilkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus.
2. Keptos bulvės su sūriu
Reikės:
3 didelių bulvių, 2 šaukštų aliejaus, pusės puodelio pjaustyto svogūno, pusės puodelio sviesto, pusės puodelio grietinėlės, 1 šaukšto druskos, pusės šaukštelio pipirų ir 1 puodelio mėgstamo sūrio.
Gaminimas:
1. Nuplaukite neluptas bulves, sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir apipilkite aliejumi. Kepkite maždaug 50 minučių, įkaitinę orkaitę iki 200 laipsnių.
2. Kai bulvės iškeps, palikite atvėsti ir perpjaukite jas pusiau, išimkite dalį bulvių vidaus.
3. Mažoje keptuvėje pakepinkite pjaustytą svogūną, įdėkite sviestą ir maišykite kol sviestas ištirps.
4. Dideliame dubenyje sumaišykite bulvių masę, svogūnus, grietinėlę, druską ir pipirus.
5. Išklokite dar kartą skardą kepimo popieriumi ir ant jo sudėkite perpjautas pusiau bulves. Įdėkite po šaukštą į jų vidų pagaminto įdaro. Ant viršaus užtarkuokite sūrio ir kepkite apie 20 minučių.
3. Šokoladinis raudono vyno pyragas
Reikės:
1 puodelio miltų, 3/4 puodelio nesaldintų kakavos miltelių, 1 šaukštelio kepimo miltelių, pusės šaukštelio cinamono, 1 puodelio sviesto, 1 puodelio cukraus, pusės puodelio rudojo cukraus, 2 kiaušinių, 2 puodelių raudonojo vyno
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir pasiruoškite norimą pyrago kepimo formą.
2. Dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, kepimo miltelius, druską ir cinamoną.
3. Išplakite cukrų kartu su sviestu. Kai turėsite vientisą masę, įmuškite du kiaušinius. Gerai išplakite ir sudėkite miltus, įpilkite vyną.
4. Išklokite kepimo popieriumi pyrago formą ir supilkite gautą masę.
5. Kepkite pyragą apie 45 minutes, iškepę apibarstykite jį cukraus pudra ar norimais pabarstukais.