„Tortas lengvai pagaminamas ir tikrai skanus. Patiks visiems, kas mėgsta kokoso riešutus", - sako recepto autorė.
Tortui reikės: 5 kiaušiniai, 200 gr. cukraus, 1 šaukštelis vanilinio cukraus, 5 šaukštai aliejaus, 230 gr. miltų, 2 šaukšteliai kepimo miltelių, žiupsnelis druskos.
Kremui: 450 gr. grietinėlės, 1 indelis kondensuoto pieno, 200 gr. minkšto sviesto, 50 gr. kokoso drožlių, 1 citrinos žievelė nutarkuota.
Sulaistymui: 1 citrinos sultys, 2 šaukštai cukraus, 200 ml. vandens.
Apibarstymui: Kokoso drožlių.
Gaminimas:
Kiaušinius plakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė pabals ir padvigubės. Po truputį supilkite aliejų ir vis plakite. Kitame dubenyje išsijokite miltus, kepimo miltelius ir druską. Dalimis įmaišykite į kiaušinių masę.
Tešlą supilkite į kepimo formą ir kepkite 180 C. temp. apie 35 - 45 min. arba, kol kepinys iškeps. Atvėsinkite ir supjaustykite atvėsusį biskvitą į tris dalis.
Kremui grietinėlę plakite iki standumo ir padėkite į šaldytuvą. Kambario temperatūros sviestą išplakite su kondensuotu pienu iki kol masė sutirštės.
Dėkite į šaldytuvą. Kai abi masės atvės, išimkite iš šaldytuvo ir sumaišykite. Suberkite kokoso drožles ir citrinos žievelę, išmaišykite.
Sulaistymui visus produktus sumaišykite. Į torto formą dėkite vieną biskvito dalį, sulaistykite sirupu ir užtepkite trečdali kremo. Dėkite kitą biskvitą, sulaistykite ir užtepkite kremo, tada dėkite paskutinį sluoksnį.
Dalį kremo pasilikite šonams aptepti. Dėkite tortą į šaldytuvą kelioms valandoms. Išimkite iš šaldytuvo ir šonus aptepkite kremu, apibarstykite kokoso drožlėmis.
Šaltinis: http://www.samciouzrasai.blogspot.se