Tarp jų – ir lietinių blynų tortas, tinkantis paminėti Užgavėnes. Pakviestas pagaminti ir pasidalinti torto receptu su „Ozo“ blogo skaitytojais, specialiai šiai šventei Paulius receptą adaptavo – pertepimui sumaišė kreminę varškę su kelių rūšių sūriais, o tortą aptepė maskarponės ir grietinės kremu.
Gaivumo tortui suteikia spanguolių uogienė, žaismingumo – puošybai naudotos uogos ir maltos moliūgo sėklos. Lietinių blynų tortas
BLYNAMS REIKĖS: – 2 kiaušinių – 25 g cukraus – 50 ml aliejaus – 100 ml pieno – 280 g miltų – 320 ml vandens – 60 ml burokėlių sulčių – žiupsnelio druskos
KREMUI: – 350 g kreminės varškės – 30 g cukraus – 160 g sūrio „Philadelpia“ – 30 g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio
PERTEPIMUI: – 30 g spanguolių uogienės
TORTO APTEPIMUI: – 250 g maskarponės – 50 g riebos grietinės
GAMINIMAS:
– Kiaušinius įmušame į dubenį, suberiame cukrų, pilame aliejų, pieną, druską ir viską išplakame.
– Į plakinį suberiame miltus, išplakame. Lėtai pilame vandenį ir nuolat maišome, kol nelieka miltų gumulėlių. Supilame burokėlių sultis – jos suteiks blynams rausvą spalvą.
– Įkaitiname blynams skirtą keptuvę ir pilame po samtį blynų masės į keptuvę. Iškepame visus blynus, atvėsiname.
– Kremui skirtus ingredientus sumaišome. Tepame ant blynų sloksniuojant: kremas, blynas, kremas, blynas, spanguolių uogienė, kol galiausiai uždedame paskutinį blyną.
– Torto aptepimui skirtus ingredientus sumaišome ir aptepame tortą iš visų pusių.
– Laikome vėsioje vietoje apie 1 valandą, kad viskas susigertų. Puošiame uogomis, šokolado drožlėmis, smulkintais riešutais, maltomis moliūgų sėklomis.