• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Jeigu laukiate draugų kompanijos, ar ruošiatės vakaroti su šeima žiūrint filmą – kesadilijos yra idealus užkandis. Taip pat jas labai patogu pasiimti keliaujant į gamtą, nes kesadilija skani tiek šalta, tiek karšta. Žinoma, iškylaujant gamtoje kesadiliją galima labai trumpai pašildyti ant grotelių, kad ji vėl taptų traški“, – sako recepto autorė Liucija.

„Jeigu laukiate draugų kompanijos, ar ruošiatės vakaroti su šeima žiūrint filmą – kesadilijos yra idealus užkandis. Taip pat jas labai patogu pasiimti keliaujant į gamtą, nes kesadilija skani tiek šalta, tiek karšta. Žinoma, iškylaujant gamtoje kesadiliją galima labai trumpai pašildyti ant grotelių, kad ji vėl taptų traški“, – sako recepto autorė Liucija.

REKLAMA

Reikės: 500 g vištienos krūtinėlės; 150 g fermentinio sūrio (pvz.: „Gouda“, „Ementalio“); 150 g čedario sūrio; 1 raudonos paprikos; 1 vidutinio dydžio svogūno; 10-12 nedidelių tortilijų (skirtų takams); 2 valg. š. sviesto.

Vištienos marinatui: 1 valg. š. alyvuogių aliejaus; 1,5 arb. š. česnako miltelių; 1 arb. š. saldžiosios paprikos miltelių; 2/3 arb. š. džiovinto raudonėlio; 2/3 arb. š. druskos; 1/3 arb. š. juodųjų pipirų; ¼ arb. š. čili miltelių.

REKLAMA
REKLAMA

GAMINIMAS

Vištienos krūtinėlę supjaustome mažais gabalėliais, sumaišome su aliejumi. Prieskonius marinatui sumaišome viename indelyje, tada sumaišome su vištiena. Atidedame į šalį.

REKLAMA

Svogūną nulupame, supjaustome juostelėmis. Išimame paprikos sėklytes, supjaustome juostelėmis, o juosteles perpjauname perpus. Į keptuvę sudedame daržoves, sviestą ir kepiname ant vidutinės ugnies, kol daržovės suminkštėja. Po to atidedame į šalį.

Sūrius sutarkuojame smulkia tarka ir sumaišome viename indelyje.

Įkaitiname didelę keptuvę ant vidutinės ugnies. Sudedame vištienos gabalėlius ir kepiname 5 minutes nemaišydami. Tada gabalėlius apverčiame ir kepiname kitą pusę 5 minutes nemaišant. Taip kepant vištiena išliks sultinga.

REKLAMA
REKLAMA

Kesadilijos paruošimas – į sausą keptuvę dedame 1 tortiliją, ant jos tolygiai užberiame sūrio, išdėliojame vištienos gabalėlius, papriką, svogūną, vėl užberiame sūrio ir uždedame kitą tortiliją ant viršaus.

Kaitiname keptuvę ant silpnos ugnies ir po 1-2 minučių uždedame lėkštę ant kesadilijos, apverčiame keptuvę ir dedame kepti kitą kesadilijos pusę. Iškepusią kesadiliją dedame į lėkštę, supjaustome į 4 dalis ir patiekiame su mėgstamais padažais. Taip iškepame visas kesadilijas.

Šaltinis: Lithuanian in the USA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų