Reikės: 500 g vištienos krūtinėlės; 150 g fermentinio sūrio (pvz.: „Gouda“, „Ementalio“); 150 g čedario sūrio; 1 raudonos paprikos; 1 vidutinio dydžio svogūno; 10-12 nedidelių tortilijų (skirtų takams); 2 valg. š. sviesto.
Vištienos marinatui: 1 valg. š. alyvuogių aliejaus; 1,5 arb. š. česnako miltelių; 1 arb. š. saldžiosios paprikos miltelių; 2/3 arb. š. džiovinto raudonėlio; 2/3 arb. š. druskos; 1/3 arb. š. juodųjų pipirų; ¼ arb. š. čili miltelių.
GAMINIMAS
Vištienos krūtinėlę supjaustome mažais gabalėliais, sumaišome su aliejumi. Prieskonius marinatui sumaišome viename indelyje, tada sumaišome su vištiena. Atidedame į šalį.
Svogūną nulupame, supjaustome juostelėmis. Išimame paprikos sėklytes, supjaustome juostelėmis, o juosteles perpjauname perpus. Į keptuvę sudedame daržoves, sviestą ir kepiname ant vidutinės ugnies, kol daržovės suminkštėja. Po to atidedame į šalį.
Sūrius sutarkuojame smulkia tarka ir sumaišome viename indelyje.
Įkaitiname didelę keptuvę ant vidutinės ugnies. Sudedame vištienos gabalėlius ir kepiname 5 minutes nemaišydami. Tada gabalėlius apverčiame ir kepiname kitą pusę 5 minutes nemaišant. Taip kepant vištiena išliks sultinga.
Kesadilijos paruošimas – į sausą keptuvę dedame 1 tortiliją, ant jos tolygiai užberiame sūrio, išdėliojame vištienos gabalėlius, papriką, svogūną, vėl užberiame sūrio ir uždedame kitą tortiliją ant viršaus.
Kaitiname keptuvę ant silpnos ugnies ir po 1-2 minučių uždedame lėkštę ant kesadilijos, apverčiame keptuvę ir dedame kepti kitą kesadilijos pusę. Iškepusią kesadiliją dedame į lėkštę, supjaustome į 4 dalis ir patiekiame su mėgstamais padažais. Taip iškepame visas kesadilijas.
Šaltinis: Lithuanian in the USA