• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artėjant Velykoms verta apgalvoti, ką gaminsite, tad kviečiame šventinį stalą praturtinti dviem gardžiais patiekalais – lašišos tartaru su vasabi avokadu ir netikru zuikiu, įdarytu kiaušiniais. Kaip žingsnis po žingsnio pagaminti šiuos patiekalus, pamatysite jau šio šeštadienio TV3 laidoje „Gardu gardu“.

Artėjant Velykoms verta apgalvoti, ką gaminsite, tad kviečiame šventinį stalą praturtinti dviem gardžiais patiekalais – lašišos tartaru su vasabi avokadu ir netikru zuikiu, įdarytu kiaušiniais. Kaip žingsnis po žingsnio pagaminti šiuos patiekalus, pamatysite jau šio šeštadienio TV3 laidoje „Gardu gardu“.

REKLAMA

Lašišos tartaras su vasabi avokadu

Tartarui jums reikės:

  • ~600 g šviežios lašišos filė
  • 1 valg. šaukšto majonezo
  • 1 valg. šaukšto kepintų sezamų aliejaus
  • 1 valg. šaukšto sriracha padažo
  • Žiupsnelio druskos

Taip pat jums reikės:

  • 3 vnt. prinokusių avokadų
  • 1 valg. šaukšto baltojo vyno acto Yuzu
  • Žiupsnelio druskos
  • ~1 arb. šaukštelio vasabio pastos
  • ~1 l aliejaus kepimui
  • Keleto ryžių lakštų

Patiekimui reikės:

  • Šiek tiek laiškinio česnako
  • Šiek tiek lašišinių žuvų ikrų (pasirinktinai)

Paruoškite lašišą. Lašišos file gerai nuvalykite, išimkite visus kaulus ir supjaustykite labai nedideliais gabalėliais. Į dubenį su supjaustyta lašiša įdėkite majonezą, įpilkite kepintų sezamų aliejaus ir šaukštą sriracha padažo, įberkite žiupsnelį druskos ir gerai viską išmaišykite.

REKLAMA
REKLAMA

Paruoškite vasabi avokadus. Avokadus sutrinkite, įpilkite šaukštą baltojo vyno acto, įberkite žiupsnelį druskos, įdėkite šaukštelį vasabio pastos ir dar kartą viską pertrinkite.

REKLAMA

Paruoškite ryžių traškučius. Aliejų skirtą kepimui supilkite į keptuvę ir įkaitinkite iki 170-180 °C laipsnių. Į įkaitusį aliejų dėkite ryžių lakštą ir po keleto sekundžių ištraukite. Aliejų nuvarvinkite ir iškepusį ryžių traškutį dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus.

Serviruokite lašišos tartarą. Jei turite, į lėkštę dėkite serviravimo žiedą, į jį dėkite šaukštą vasabi avokadų, maždaug tris šaukštus lašišos, apibarstykite smulkintu laiškiniu česnaku ir ikrais. Skanaukite su ryžių traškučiais. Skanaus.

REKLAMA
REKLAMA

Netikras zuikis įdarytas kiaušiniais

Jums reikės:

  • 4 vnt. laisvai laikomų vištų kietai virtų kiaušinių
  • 120 g džiūvėsėlių
  • 100 ml pieno
  • 100 ml grietinėlės
  • 3 vnt. šalotinių svogūnų
  • 3 vnt. česnako skiltelių
  • Pundelio petražolių
  • 1 arb. š. maltos saldžios paprikos
  • 1 arb. š. džiovinto raudonėlio
  • 1 arb. š. džiovinto čiobrelio
  • 0,5 arb. š. džiovintos kalendros
  • Šiek tiek alyvuogių aliejaus
  • 1 kg maltos, brandintos jautienos
  • 2 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
  • 2 žiupsnių druskos
  • 1 valg. š. dižono garstyčių
  • Šlakelio vorčesterio padažo
  • 1 valg. š. teriyaki padažo
  • 1 valg. š. barbeque padažo

Krienų padažui jums reikės:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
  • 1 valg. š. kokybiškų krienų
  • Pundelio svogūnų laiškų
  • 4 valg. š. majonezo
  • Šiek tiek druskos
  • Šiek tiek šviežiai maltų pipirų

Į dubenį suberkite džiūvėsėlius ir užpilkite juos pašildytu pienu bei grietinėle, lengvai permaišykite ir palikite brinkti.

Į įkaitusią keptuvę su šiek tiek kokybiško alyvuogių aliejaus sudėkite smulkintus svogūnus, česnakus, smulkintas petražoles bei prieskonius ir lengvai viską apkepinkite kol suminkštės. Pakepintas daržoves suberkite į dubenį su išbrinkusiais džiūvėsėliais.

REKLAMA

Į tą patį dubenį sudėkite jautieną, įmuškite du kiaušinius, įberkite druskos, sudėkite garstyčias, įpilkite šlakelį vorčesterio padažo ir gerai išmaišykite. Palikite bent 10 minučių pastovėti, kad susijungtų visi skoniai.

Kepimo popieriaus lapą ištepkite aliejumi ir vis dar aliejuotomis rankomis iš paruoštos jautienos suformuokite pailgą „kepaliuką“. Jo viduryje, išilgai suformuokite įdubą ir į ją sudėkite kiaušinius vieną paskui kitą. Sudėtus kiaušinius „apgobkite“ mėsa, kad jie liktų viduje, o mėsoje neliktų jokių tarpelių.

REKLAMA

Netikrą zuikį kartu su kepimo popieriumi perkelkite į kepimo indą su aukštesniais kraštais, uždenkite su kepimo popieriumi, bei folija ir dėkite kepti į iki 170-175 °C laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 40 minučių, po to atidenkite ir kepkite dar 30 minučių.

Dubenėlyje sumaišykite teriyaki ir barbeque padažus. Netikram zuikiui iškepus, aptepkite jį gautu padažu ir pakepkite dar maždaug 10 minučių, kad pasidengtų tarsi glazūra.

Paruoškite krienų padažą. Svogūnų laiškus smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su krienais, majonezu, žiupsneliu druskos ir šviežiai maltais pipirais.

Iškepusį netikrą zuikį patiekite su paruoštu padažu ir kitais mėgstamais priedais. Skanaus.

Laidą „Gardu gardu“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 10:30 val. per TV3 televiziją!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų