Susuktas sumuštinis su lašiša ir špinatais
Sumuštinio paplotėliui jums reikės: 350 g – 400 g cukinijos; 80 g avių pieno sūrio; žiupsnelio druskos; žiupsnelio čili dribsnių; 3 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių.
Taip pat reikės: 100 g kreminio sūrio be laktozės; 50 g blanširuotų špinatų;100 g rūkytos arba sūdytos lašišos; 20 g su čili pipirais ir mandarinais marinuotų alyvuogių.
Į dubenį įtieskite ploną rankšluostuką, merliuką ar sūrmaišį. Per vadinamą „burokinę“ tarką sutarkuokite cukiniją, sudėkite ją į dubenį su pasirinktu įklojimu ir labai gerai nuspauskite perteklinį skysti.
Nusunktą cukiniją sudėkite į kitą dubenėlį. Avių pieno sūrį taip pat sutarkuokite per tą pačią tarką ir suberkite į dubenį kartu su nusukta cukinija.
Įberkite žiupsnelį druskos, čili dribsnius, įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Į kepimo skardą įtieskite kepimo popierių, paskleiskite gautą masė ir išlyginkite.
Turite gauti nestorą stačiakampį, kurį naudosite sumuštinio susukimui.
Dėkite į iki 180 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su kaitinimo iš viršaus ir apačios funkcija ir kepkite apie 20 minučių.
Iškepusį „biskvitą“ išimkite kartu su popieriumi iš skardelės ir leiskite pravėsti. Ant pravėsusio, bet dar lengvai šilto paplotėlio tepkite kreminį sūrį.
Sūris turi būti užteptas maždaug ant dviejų trečdalių paplotėlio, išilgai. Taip pat išilgai dėkite blanširuotus špinatus, lašišą, per pusę perpjautas alyvuoges ir suvyniokite vyniotinį.
Taip paruoštą sumuštinį pjaustykite norimo dydžio gabalėliais ir skanaukite.
Obuolinis sūrio pyragaitis
Dviems pyragaičiams jums reikės: 1 vnt. didelio, žalio, rūgštaus obuolio; 2 valg. šaukštų tirpinto sviesto; 50 g cukraus; 4-5 valg. šaukštų pasiflorų tyrės; 2 valg. šauktų cukraus; 4 arb. šaukštelių vandens.
Taip pat jums reikės: 200 g kreminio sūrio; 50 g cukraus; 100 g riebios grietinėlės; šiek tiek vanilės ekstrakto; 2 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių trynių; 10 g ryžių arba kvietinių miltų.
Obuolį nulupkite, išskobkite vidų ir padalinkite į šešiolika skiltelių. Į šaltą keptuvę suberkite cukrų, jį palyginkite, kad padengtų visą keptuvės dugną ir išdėliokite obuolio skilteles.
Įjunkite šiek tiek aukštesnę nei vidutinė kaitrą. Cukrus pradės tirpti, maišytis su obuolio sultimis ir gražiai skrusti.
Kai viena obuolio skiltelių pusė gražiai karamelizuosis, atsargiai apverskite ir užpilkite pasiflorų tyrę, toliau kaitinkite. Kai obuoliai suminkštės, įpilkite tirpintą sviestą ir nukelkite keptuvę nuo kaitros.
Į du nedidelius indelius skirtus naudoti orkaitėje supilkite po šaukštą cukraus ir du šaukštelius vandens.
Taip paruoštus indelius dėkite į mikrobangų krosnelę ir šildykite priklausomai nuo turimos krosnelės galingumo (pvz.: 900 V turinčioje mikrobangų krosnelėje reikėtų šildyti maždaug 2 minutes ir 30 sekundžių.) Gautą karamelę paskirstykite tolygiai ant indelių dugno ir šiek tiek kraštų.
Į paruoštus indelius su karamele sudėkite karamelizuotus obuolius, po aštuonias skilteles į kiekvieną indelį ir atidėkite į šalį.
Į dubenį sudėkite kreminį sūrį, supilkite cukrų ir gerai išmaišykite. Supilkite grietinėlę, vanilę ir vėl gerai išmaišykite. Įmuškite kiaušinių trynius, suberkite miltus ir dar kartą viską išmaišykite. Gautą masę supilkite į kepimo indelius su obuoliais palikdami apie pusę centimetro iki viršaus.
Taip paruoštus pyragaičius dėkite kepti į iki 200 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su kaitinimo iš viršaus ir apačios bei ventiliatoriaus funkcija ir kepkite maždaug 20 min – 25 minutes.
Iškepusius pyragaičius prieš skanaujant atvėsinkite ir išverskite iš kepimo formelių, kad atsiskleistų visas grožis.
Skanaus!
Laida „Gardu gardu“ – šeštadieniais, 10.30 val. per TV3!