Išbandykite šiuos receptus savo virtuvėje – garantuojame, kad nepasigailėsite.
Azijos įkvėpti koldūnai su krevetėmis ir kiauliena ramen sultinyje
Įdarui jums reikės:
- 200 g išvalytų krevečių
- 350 g kiaulienos šoninės (liesesnės)
- Pundelio šviežios kalendros
- Ryšulėlio šviežių svogūnų laiškų
- 1 valg. šaukšto kepintų sezamų aliejaus
- 1 valg. šaukšto sojos padažo
- 1 valg. šaukšto austrių padažo
- 1 arb. šaukštelio druskos
- 1 arb. šaukštelio cukraus
- 0,5 arb. šaukštelio malto imbiero
- 3-4 skiltelių česnako
- 10 g želatinos miltelių
Taip pat jums reikės:
- 300 g gyoza tešlos
- 1 l natūralaus Shoyou Ramen sultinio
- Šiek tiek smulkintų svogūnų laiškų
- Šiek tiek alyvuogių aliejaus Yuzu
Paruoškite įdarą. Į smulkintuvą sudėkite gerai išvalytas krevetes, susmulkinkite iki stambių gabaliukų ir sudėkite į dubenį. Į smulkintuvą sudėkite pusę kiaulienos šoninės, susmulkinkite taip pat iki stambių gabaliukų ir sudėkite į dubenį su krevetėmis.
Likusią kiaulienos šoninę susmulkinkite iki pastos konsistencijos, sudėkite į tą patį dubenį. Kalendrą ir svogūnų laiškus susmulkinkite, suberkite į dubenį su krevetėmis ir šonine. Supilkite sezamų aliejų, sojos bei austrių padažus, suberkite druską, cukrų, maltą imbierą, įspauskite česnaką ir gerai viską išmaišykite.
Želatinos miltelius sumaišykite su 50-60 ml vandens ir išbrinkus supilkite į įdarą. Želatina įdarui suteiks tiršto sultingumo. Viską gerai permaišykite.
Gyoza tešlą iš vakaro išimkite iš šaldiklio ir įdėkite į šaldytuvą, kad palengva atšiltų. Gaminant, tešlos laktštelius laikykite uždengę drėgnu rankšluostuku, kad neišdžiūtų.
Formuokite koldūnus. Gyoza tešlos lakšto kraštelius aptepkite vandeniu, į jo vidurį dėkite šaukštelį paruošto įdaro ir užlenkite šonus į viršų, juos suklijuodami. Taip kartokite, kol paruošite visus koldūnus. Paruoštus koldūnus laikykite uždengę drėgnu rankšluostuku, kad neišdžiūtų.
Didesniame puode užkaiskite ramen sultinį ir kai jis lengvai užvirs, padarykite sukuriuką bei sudėkite koldūnus. Pavirkite 5-7 minutes.
Į dubenėlį įdėkite šiek tiek smulkintų svogūnų laiškų, apšlakstykite Yuzu aliejumi, dėkite koldūnus ir užpilkite sultiniu, kad ne pilnai apsemtų.
Skanaus.
Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais
Įdarui jums reikės:
- 300 g mėlynių
- 300 g nuvalytų, pjaustytų rūgščių obuolių
- 2 valg. šaukštų rudojo cukraus
- 1-2 arb. šaukšteliai cinamono
- 0,5 vnt. citrinos žievelės
- 0,5 vnt. citrinos sulčių
- 1 valg. šaukšto kukurūzų krakmolo
Trupiniams jums reikės:
- 50 g kvietinių miltų
- 50 g avižinių dribsnių
- 100 g migdolų miltų
- Saujelės kepintų lazdyno riešutų
- 100 g rudojo cukraus
- 100 g šalto sviesto
Taip pat jums reikės:
- Šiek tiek avižinių dribsnių
- Grietinės (patiekti prie iškepusio deserto)
Paruoškite įdarą. Į dubenį suberkite mėlynes, nuvalytus ir smulkiai supjaustytus obuolius, cukrų, cinamoną, įtarkuokite citrinos žievelę, išspauskite sulčių, sudėkite kukurūzų krakmolą ir viską labai gerai išmaišykite.
Paruoškite trupinius. Į smulkintuvo indą sudėkite kvietinius miltus, avižinius dribsnius, migdolų miltus, kepintus lazdyno riešutus, cukrų ir viską susmulkinkite. Sudėkite labai šaltą sviestą ir smulkinkite, kol gausite trupinius.
Kepimo indo dugną apibarstykite avižiniais dribsniais, suberkite ir tolygiai paskirstykite mėlynių ir obuolių įdarą, suberkite trupinius.
Berdami trupinius jų nesmulkinkite, tegul lieka kuo daugiau stambių trupinių, kurie kepant labai skaniai apskrus. Taip paruoštą pyragą kepkite iki 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriaus funkcija maždaug 30-40 minučių.
Iškepusį pyragą patiekite su šiek tiek grietinės.
Skanaus.
Laida „Gardu gardu“ – šeštadieniais, 10.30 val. per TV3!