Reikės (3-4 porcijoms):
- 320 g šviežio ananaso;
- 1 vidutinio dydžio gerai sunokusio banano;
- 120 ml kokosų pieno kietosios dalies (kremo nuo kokosų pieno skardinės viršaus).
Kaip gaminti:
- Ananasą supjaustyti kubeliais, bananą griežinėliais ir iš anksto užšaldyti šaldymo kameroje. Palaikyti šaldiklyje bent kelias valandas ar dar geriau – per naktį.
- Šaldytus bananą bei ananasą ir kokosų pieną sudėti į indą, kuriame malsite ledus. Tam reikėtų rankinio trintuvo arba maisto kombaino.
- Sumalti visus ingredientus iki vientisos masės. Ledus galima valgyti iškart arba palaikyti šaldiklyje 20-30 minučių, kad labiau sukietėtų. Laikant šaldiklyje ilgiau (pavyzdžiui, per naktį), išėmus palaikyti 20-30 minučių kambario temperatūroje, kad šiek tiek suminkštėtų. Skanaus!
Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Plantasticka
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!