Jums reikės:
- apie 500 gr kiaulienos mėsos faršo (gali būti 1/3 jautienos),
- 1 didelio kiaušinio,
- 1 svogūno,
- 2 šviesios duonos riekių,
- ½ stiklinės vandens ar pieno,
- druskos,
- pipirų mišinio ir jums patinkančių prieskonių mėsai,
- ½ stiklinės džiūvėsėlių,
- lydyto Ghee sviesto ar kitokių riebalų kepimui.
Skardą išklokite kepimo popieriumi ir patepkite aliejumi. Duoną išmirkykite piene. Smulkiai supjaustykite svogūną ir apkepkite jį svieste.
Į faršą sudėkite suminkytą duoną, atvėsusius svogūnus, druską, pipirus ir prieskonius. Įmuškite kiaušinį. Gerai viską išminkykite ir suformuokite šnicelius.
Šnicelius apvoliokite džiūvėsėliuose. Sudėkite juos į 190 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 30 minučių. Patiekite su šalia keptomis bulvėmis ar bulvių koše, burokėlių arba kopūstų salotomis. Sezono metu su šviežiais agurkais, ridikėliais ir salotų lapais.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!