• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Šis šnicelis nėra toks jau blogas ar visiškai neskanus patiekalas, kaip kam gali pasirodyti minint mokyklos valgyklą. Jei tik mėgstate maltinukus, pabandykite vietoje įprasto batono ar avižinių dribsnių į faršą dėti būtent šviesią duoną. Būtent ši duona suteikia šniceliui išskirtinį skonį“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.

„Šis šnicelis nėra toks jau blogas ar visiškai neskanus patiekalas, kaip kam gali pasirodyti minint mokyklos valgyklą. Jei tik mėgstate maltinukus, pabandykite vietoje įprasto batono ar avižinių dribsnių į faršą dėti būtent šviesią duoną. Būtent ši duona suteikia šniceliui išskirtinį skonį“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.

REKLAMA

Jums reikės:

  • apie 500 gr kiaulienos mėsos faršo (gali būti 1/3 jautienos),
  • 1 didelio kiaušinio,
  • 1 svogūno,
  • 2 šviesios duonos riekių,
  • ½ stiklinės vandens ar pieno,
  • druskos,
  • pipirų mišinio ir jums patinkančių prieskonių mėsai,
  • ½ stiklinės džiūvėsėlių,
  • lydyto Ghee sviesto ar kitokių riebalų kepimui.

Skardą išklokite kepimo popieriumi ir patepkite aliejumi. Duoną išmirkykite piene. Smulkiai supjaustykite svogūną ir apkepkite jį svieste.

Į faršą sudėkite suminkytą duoną, atvėsusius svogūnus, druską, pipirus ir prieskonius. Įmuškite kiaušinį. Gerai viską išminkykite ir suformuokite šnicelius.

REKLAMA
REKLAMA

Šnicelius apvoliokite džiūvėsėliuose. Sudėkite juos į 190 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 30 minučių. Patiekite su šalia keptomis bulvėmis ar bulvių koše, burokėlių arba kopūstų salotomis. Sezono metu su šviežiais agurkais, ridikėliais ir salotų lapais.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų